Facebook își lansează propria monedă. Ce e Zuck Bucks și ce poți face cu ea

Compania Meta, care deține Facebook și Instagram, plănuiește să-și construiască propria valută digitală, care, spre deosebire de criptomonede, nu este conectată la un sistem, precum blockchain. În schimb, această monedă de schimb va putea fi folosită pentru aplicațiile companiei, în cadrul acesteia. 

Meta, compania care deține Facebook și Instagram
Meta, compania care deține Facebook și Instagram

La nivel intern, angajații companiei au numit această monedă virtuală „Zuck Bucks”. 

Totuși, nu este deocamdată cunoscut cum ar putea fi folosită această monedă de schimb virtuală, disponibilă doar în cadrul companiei. În schimb, multe voci consideră că această monedă ar putea fi folosită în cadrul metaversului pe care Mark Zuckerberg plănuiește să-l dezvolte.

Conform Financial Times, compania Meta s-ar fi inspirat de la jocul video Roblox, care a atras foarte mulți bani de la investitori folosind moneda Robux, ca mijloc de schimb în cadrul produselor sale de gaming. 

Vezi și Cum să-ți securizezi contul de Facebook în doar trei pași

Ce viitor are Zuck Bucks?

Un alt zvon privind folosirea acestei valute digitale are în vedere utilizarea unor jetoane sociale, care ar putea recompensa utilizatorii pentru diverse activități pe care utilizatorii le întreprind în cadrul platformelor sociale deținute de companie și în cadrul viitorului metaverse. 

În același timp, Meta ar putea oferi și produse financiare obișnuite, bani și împrumuturi pentru diverse companii mici ce tocmai au început să se dezvolte. De altfel, un alt proiect financiar al acestei companii are în vedere utilizarea de NFT-uri, jetoane digitale. În luna mai, Meta se pregătește să lanseze un suport pentru utilizarea, postare și distribuirea de jetoane digitale pe Facebook și Instagram.

Citește și Ce viitor are Metaversul lui Zuckerberg? Numărul de utilizatori pe care compania l-a câștigat în universul digital

NFT-urile și criptomonedele au reprezentat o piață neexploatată de către Zuckerberg, în ciuda avantajului tehnologic de care se bucură compania. Recent, Facebook se pregătea să lanseze o criptomonedă care ar fi fost lansată pe piața bursieră, dar acest proiect a fost abandonat de către companie, în urma previziunilor negre ce se aflau asupra companiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net