Netflix, mai ieftin, dar cu reclame. Compania a bătut palma cu Microsoft

15 iulie 2022 8:02   Tehnologie

Netflix se aliază cu compania Microsoft pentru următorul abonament special al platformei de streaming video, care include ceva ce toată lumea urăște - reclamele. 

Platforma de streaming a anunțat că Microsoft o să devină „partenerul de vânzări și publicitate” al companiei, ajutând la dezvoltarea noului lor abonament mai ieftin, dar cu reclame. 

Netflix e alături de Microsoft

Potrivit unui articol publicat de The Wall Street Journal, se pare că Netflix a ales Microsoft drept partener din două motive principale: 1. compania Microsoft, spre deosebire de Google sau Comcast, alte două companii foarte prezente în industria publicității, Microsoft nu are o platformă de streaming video ce-i face concurență Netflix. 

Urmărește și: Trei semne care-ți arată că contul tău de Netflix a căzut pradă hackerilor

Al doilea constă în achizițiile făcute de Microsoft. Anul trecut, Microsoft a achiziționat compania Xandr de la AT&T. Xandr este o companie ce speră să dezvolte sistemul de cookies ce stă în spatele reclamelor. 

Netflix a anunțat lansarea acestui tip de abonament în luna mai, iar confirmarea oficială privind existența lui a venit o lună mai târziu. Chiar dacă Netflix nu a oferit nicio dată oficială pentru lansarea acestui abonament, se pare că acesta va deveni disponibil la finalul lui 2022. 

Citește și despre: Motivul pentru care 2 milioane de oameni renunță la Netflix

Astfel, potrivit sursei citate, se pare că Netflix oferă câte o variantă mai ieftină pentru fiecare abonament de care dispune platforma, păstrând numărul de dispozitive conectate și calitatea streamingului video, dar cu mai multe reclame. 

Lansarea unui astfel de abonament a venit după ce a anunțat o scădere semnificativă a numărului de abonați, dar și o scădere substanțială a numărului de producții de pe platformă. 

Astfel, Netflix a decis să recurgă la o strategie pe care o are și Disney Plus - oferă aceeași calitate video, același conținut, dar la un preț mai mic și susținut de către reclame.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe