YouTube Music, schimbări pentru Smart Downloads. Mai ușor, mai simplu, mai bun

23 aprilie 2022 8:00   Tehnologie

YouTube Music a îmbunătățit aspectul aplicației cu o mică schimbare. Meniul de smart downloads al YouTube Music, în cea mai recentă versiune a aplicației, va identifica acum o nouă pictogramă, care are rolul să înlocuiască veche pictogramă sub formă de fulger. 

Noua pictogramă va fi valabilă doar pentru smart downloads, în urma actualizării cu versiunea 5.02.50 a YouTube Music, pe Android. Funcția Smart Downloads a fost lansată în anul 2019, iar aceasta le-a permis utilizatorilor să asculte muzica lor preferată, chiar dacă sunt offline sau într-un avion.

Ce noutăți aduce noua versiune a YouTube Music

Noile funcții ale YouTube Music fac parte din lista de evoluții pe care Google o dorește. Odată cu noile modificări, YouTube Music a trecut de la un fulger la o pictogramă nouă, modernă, pentru smart downloads. 

Aplicația va fi reîmprospătată cu ceea ce este stocat în fiecare noapte când sunteți conectat la Wi-Fi, după ce ați activat funcția amintită anterior.

Citește și Obișnuiești să folosești YouTube pe iPhone? Lipsa unei funcții de pe Android afectează toți utilizatorii

Pentru a activa Smart Downloads, trebuie să mergeți în Setări > Bibliotecă și descărcări și selectați câte melodii doriți. De asemenea, dispozitivul trebuie să aibă o durată de viață a bateriei de peste 40% pentru a funcționa fără probleme.

Utilizatorii vor vedea o notificare de sistem atunci când descărcările sunt actualizate în fundal. Această modificare va apărea pe pagina Descărcări, aflată  lângă albume și playlist-urile și mixtape-urile offline.

De asemenea, melodiile descărcate manual vor apărea marcate cu o bifă.

Mai mult, YouTube Music a adus și câteva funcții noi, cu câteva zile în urmă , care îmbunătățește algoritmul funcției radio pentru a arăta mai mulți artiști.

Vezi și YouTube... and chill? Noua modificare a platformei care va pune bețe în roate lui Netflix

În plus, YouTube pare să aibă, de asemenea, planuri de a lupta împotriva giganților din industrie în spațiul podcastului, inclusiv Apple și Spotify. Recent, Spotify s-a afirmat prin planurile lor de a introduce podcasturile video direct în aplicația lor, o mișcare care ar putea amenința dominația YouTube în acest segment de podcasturi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe