Spotify aduce primele podcasturi video pe platformă. Unde și când o să le poți vedea

Toți utilizatorii din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă vor avea, de acum, acces la podcasturi video direct Spotify. 

spotify jpg
Primele podcast-uri video au ajuns pe Spotify

Creatorii de conținut își pot încărca videoclipurile prin intermediul programului Anchor, instrumentul de creare a podcasturilor achiziționat de Spotify, în 2019 . 

Podcasturile video sunt compatibile cu funcția de abonamente la podcast de la Spotify și funcționează cu încorporare. Compania oferă, de asemenea, analize specifice videoclipurilor pentru creatori.

Podcasturile, tot mai des urmărite de către români

Spotify a lansat treptat suport pentru podcasturi video de la mijlocul anului 2020, cam în aceeași perioadă în care a achiziționat podcast-ul lui Joe Rogan, care era de foarte mult timp disponibil sub format video, pe YouTube. 

Vezi și Meghan Markle și Prințul Harry se pregătesc pentru o colaborare importantă. Cum va arăta noul lor proiect regal

De atunci, Spotify a extins numărul de utilizatori de conținut care își pot posta emisiunile ca videoclipuri pe serviciul său. Acum, toți creatorii de pe piețele acceptate au acces la funcționalitate.

Funcționalitatea este o lovitură directă pentru YouTube, care a devenit în mod tacit o platformă majoră pentru podcasturi video de-a lungul timpului. 

Comunicatul de presă al Spotify susține că videoclipurile le permite fanilor „să se conecteze mai profund cu conținutul”. 

Poate acționa și ca un instrument major de marketing. Apariția lui Elon Musk la podcast-ul lui Joe Rogan ar fi generat la fel de multă atenție, dacă nu ar fi fost însoțită de imagini, acum iconice, cu CEO-ul Tesla fumând un joint în văzul tuturor?

Citește și Cea mai cunoscută piesă a Alexandrei Stan, loc neașteptat în topul Spotify

Pentru podcasturile care au oferit anterior versiuni video care nu erau disponibile pe Spotify, serviciul de streaming spune că Anchor poate fi folosit pentru a adăuga episoadele audio existente cu versiuni video. Spotify mai transmite că se integrează cu Riverside , un serviciu de podcast și înregistrare video care ajută la îmbunătățirea calității conținutului capturat de la distanță.

Lansările pe piețele globale sunt planificate pentru viitorul apropiat, potrivit comunicatului de presă furnizat de Spotify.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
viorel lis si oana lis
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
311060713 10225862509742554 1763676810025952230 n jpg
 Ramzan Kadîrov şi Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg