Tudor Chirilă, nemilos față de Raluca Turcan, la inaugurarea monumentului dedicat Monicăi Lovinescu și lui Virgil Ierunca

18 decembrie 2023 9:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Tudor Chirilă, vedeta celor de la PRO TV, s-a manifestat zgomotos duminică, la inaugurarea monumentului dedicat Monicăi Lovinescu și a lui Virgil Ierunca. El a avut numeroase critici de adus actualului ministru al Culturii, Raluca Turcan, care a fost și ea prezentă la inaugurare și care a și luat cuvântul, de altfel.

Ulterior, Tudor Chirilă, cunoscut pentru nonconformismul său, și-a explicat pe pagina sa de socializare reacția avută.

„Sunt furios și revoltat, poate de aceea un pic incoerent. Astăzi m-am dus la inaugurarea monumentului dedicat memoriei Monicăi Lovinescu și lui Virgil Ierunca, opera artistului sculptor Virgil Scripcariu, inițiativă a fundației Humanitas.

A vorbit Gabriel Liiceanu, un discurs care a debutat cu explicația întârzierii de câteva săptămâni a inaugurării din cauza unui furnizor care nu și-a onorat promisiunea de a livra la termen materialul pentru soclu. A continuat apoi explicând audienței importanța acestui moment din perspectiva omagierii unor voci care nu au încetat niciodată să reprezinte repere fundamentale ale libertății de exprimare, într-o perioadă în care România se scufunda în bezna imorală a comunismului. Două voci care au ținut aprinsă lumina speranței că libertatea e o valoare ne-negociabilă, pe care dacă românii nu o vor uita, o vor întâlni din nou, în cele din urmă. Așa percep eu existența Monicăi Lovinescu și a lui Virgil Ierunca, așa am deschis ochii mari, încercând să înțeleg de unde venim, după ce, în liceu, am citit Fenomenul Pitești”, și-a început el explicația pe propria pagină de Facebook.

Citește mai multe pe canal33.ro.

Mai multe