Cea mai bună legumă pentru perioada Postului! Este delicioasă și are foarte puține calorii

25 noiembrie 2023 18:28   Stil de viață

Chiar dacă ne aflăm în Postul Crăciunului, nu înseamnă că trebuie să ne punem în pericol sănătatea. Astfel, de-a lungul celor 40 de zile de post, este important să ne asigurăm că ne asigurăm cantitatea necesară de proteine pe timpul zilei! Iar specialiștii ne spun că există o legumă perfectă pentru acest lucru!

După cum mai mult ca sigur că știm, deja am intrat în Postul Crăciunului, însă acet lucru nu înseamnă că trebuie să ne punem în pericol sănătatea! Astfel, de-a lungul celor 40 de zile de post, este foarte important să ne asigurăm că ne asigurăm cantitatea necesară de proteine, pe timpul zilei! Iar potrivit informațiilor oferite de către Antena 3 CNN, specialiștii ne spun că există o legumă perfectă pentru acest lucru: ciupercile!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune că ciupercile au un conținut ridicat de fibre dar și minerale (precum zinc, potasiu, seleniu și fier). De asemenea, se pare că banalele ciuperci conțin toate vitaminele grupul B!

„Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient. În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală”, spune nutriționistul Mihaela Bilic, conform sursei citate.

Ciupercile, cheia sănătății de-a lungul postului

De asemenea, nutriționistul Mihaela Bilic ne mai spune că doar 100 de grame de ciuperci ne poate asigura undeva în jur de 30 – 40% din doza zilnică recomandată de vitamina B3 și B5. Iar pe lângă toate aceste avantaje, ciupercile sunt utile și pentru dietă! Se pare că 100 de grame de ciuperci au doar 10 calorii, însă trebuie să avem grijă cum le gătim, pentru ca ele să rămână sănătoase și dietetice.

„Ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute. Nu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate”, a mai expliat medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit sursei citate.

Mai multe