De ce să adaugi cojile de ou în cafea. Puțini știu acest secret bine păstrat și beneficiile sale

1 august 2024 16:45   Stil de viață
Ultima actualizare:

Pentru ca gustul cafelei să te mulțumească, trebuie să pregătești corect băutura. Poți să folosești cojile de ou în procesul de preparare al acesteia. Este un truc care face cafeaua mai echilibrată, mai rafinată și mai plăcută la gust.

De ce să adaugi coaja de ou în cafea 

Coaja de ou măcinată se adaugă în cafea când o prepari. În acest fel, vei avea o cafea mai puţin amară şi vei folosi mai puţin zahăr, pentru a o îndulci. Cel mai corect este să folosești puțină coajă rămasă după curățarea ouălor fierte. Așa vei fi sigur că ingredientul secret folosit pentru prepararea cafelei este sigur pentru sănătate. Așadar, ia puțină coajă de ouă și pune-o în ibric, în timpul procesului de gătire a cafelei.

Alte ingrediente pe care poți să le adaugi în cafea 

Sarea este un produs excelent care va îmbunătăți gustul băuturii. Dacă dorești să elimini  gustul amar, atunci un praf mic de sare va face față perfect sarcinii.

Gurmanzii știu că untul obișnuit transformă cafeaua într-o băutură divină. Datorită untului,  gustul cafelei devine mai luminos și mai bogat. Adaugă o bucățică mică de unt în cafea, dar nu uita că și numărul de calorii va crește.

Mulți știu că toate siropurile sunt cu siguranță dăunătoare și periculoase. Cu toate acestea, siropul de arțar este o excepție. Produsul are o compoziție naturală cu o listă semnificativă de proprietăți utile.

Scorțișoara este indicată să fie adăugată în cafea 

Scorțișoara poate fi ingredientul pe care este indicat să-l adaugi în cafea. Are un gust dulce caracteristic și este recunoscută datorită conținutului bogat în minerale și vitamine, inclusiv: vitamina K, fibre, calciu, fier și mangan. Antioxidanții săi luptă împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi și diminuează riscul de a dezvolta boli de inimă. În plus, poate combate răcelile și îți poate îmbunătăți abilitățile mentale, inclusiv atenția și concentrarea, potrivit Coffee Affection.

Poți să apelezi și la cuișoare 

Cuișoarele oferă o esență dulce cafelei și pot preveni apariția cancerului. În plus, îți pot susține sănătatea ficatului, pot scădea tensiunea arterială și pot reduce riscul de a dezvolta ulcer gastric. Acestea calmează afecțiunile digestive, susțin imunitatea, calmează durerea și inflamația, îmbunătățesc circulația sângelui și sprijină sănătatea respiratorie.

Poți să adaugi cardamon

Cardamomul poate contribui la sprijinirea unei hidratări optime a corpului și la creșterea aportului de oxigen din organism. Acesta te poate ajuta să scapi de respirația urât mirositoare. Poate avea efecte diuretice, iar conținutul său ridicat de antioxidanți poate scădea tensiunea arterială.

Mai multe