Ingredientul surprinzător pe care trebuie să-l adaugi în cafea pentru un gust savuros. Are beneficii neașteptate pentru sănătate

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale oamenilor și totodată cea mai bună sursă de energie dimineața. Cu toate acestea, există un ingredient care o face să fie mult mai sănătoasă și gustoasă, lucru dovedit chiar de cercetători. 

Ingredientul care face cafeaua sănătoasă și gustoasă
Ingredientul care face cafeaua sănătoasă și gustoasă

Potrivit unor studii efectuate de cercetători, există un ingredient, pe care dacă îl adaugi în cafea, aceasta va deveni mult mai benefică pentru sănătate. Este vorba despre cacao, ingredientul pe care aproape toate gospodinele îl au în bucătărie. Combinația dintre cafea și cacao ajută semnificativ la capacitatea de concentrare, spun cercetătorii.

Psihologii de la Universitatea din Georgia și Universitatea Clarkson din New York au inițiat un experiment pentru a afla cum ne influențează băuturile calde, performanța cognitivă. Experimentul a presupus ca participanților să li se administreze cacao pură sau cu cofeină, cofeină pură, dar și o băutură placebo. Astfel, cei care au consumat cacao s-au dovedit a fi mult mai atenți, concentrați și rapizi în reacție.

Totodată, persoanele care au băut combinația de cacao cu cofeină au fost de două ori mai concentrate decât persoanele care au băut doar cacao sau băutura placebo, potrivit DCNews.ro. Mai mult, cei care au consumat cacao cu cofeină, s-au dovedit a fi mai puțin entuziaști decât cei care au băut espresso pur.

„O astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare”

Svetlana Fus, nutriționist a precizat motivele pentru care este indicat să adăugați cacao în cafea și a explicat cum influențează acest lucru gustul și beneficiile băuturii.

„Cafea combinată cu cacao este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face cu ușurință acasă sau le puteți încerca în aproape orice cafenea. În plus, cercetătorii au demonstrat beneficiile clare ale unei astfel de băuturi pentru organism.

Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația, protejează celulele de deteriorare, iar o astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare, previne precipitarea colesterolului, are efect coleretic. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulând creierul", a explicat Svetlana Fus pe Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net