Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului
Arunci cojile de ouă fără să bănuiești ce beneficii au și cum trebuie folosite? Ei bine, cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul.
Consumul de coji de ouă este recomandat în scopul suplimentării necesarului de calciu din organism şi al prevenirii deficitului acestui mineral. Consumul regulat de calciu previne osteoporoza, creşte numărul celulelor sanguine din oasele înguste, ajută la scăderea colesterolului şi creşte presiunea arterială. Doza zilnică recomandată este de 1,5-3 g coji de ouă pisate.
Asigură sănătatea oaselor
Lipsa de calciu sau hipocalcemia se manifestă prin tulburări la nivelul tubului digestiv, senzaţie de amorţire a mâinilor, furnicături, contracţii musculare spontane, crampe şi lipsă nemotivată de aer. Însă maceratul din coajă de ou este tot de ce ai nevoie. Cojile de ou reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de calciu. Este uşor de digerat şi de absorbit.
Preparatul se obţine din cojile de la 4 ouă, suc de lămâie şi miere. Odată curăţate, cojile se lasă la uscat, după care se sfărâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată se adaugă sucul de la două lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese. Cura este benefică şi pentru creşterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu şi vitamina D.
Află pe clicksanatate.ro cum să folosești cojile de ouă pentru a scăpa de durerile de stomac!