Cartofi zdrobiți cu cana, rețeta care a înnebunit Tik Tok-ul. Ce are atât de special
Încearcă această rețetă și își garantăm că o vei repeta de multe ori! Gustul, mirosul și simplitatea ei sunt de necontestat. Iată cum se fac cartofii zdobiți cu cana, rețeta devenită virală pe Tik-Tok și încercată de mulți influenceri, printre care și Ioana Grama.
E perioada Postului Paștelui, așa că această rețetă te poate salva dacă ai rămas în pană de idei. Noi am descoperit-o pe Tik Tok, pe contul Ioanei Grama, influencer cunoscut în Cluj și nu numai. Este ușor de făcut și extrem de delicioasă. În plus, ingredientele sunt simple, ieftine și cu siguranță le ai mereu la îndemână.
Cartofi zdrobiți cu cana - ingrediente
Ai nevoie de 10-12 cartofi de mărime potrivită, usturoi după preferințe, ulei de măsline, sare, piper, boia iute sau dulce, rozmarin. Dacă vrei să presari și oregano, nu se supără nimeni. Pregătește o tavă mare, cu hârtie de copt.
Cartofi zdrobiți cu cana - mod de preparare
Spală bine cartofii și pune-i la fiert, în coajă. Nu uita să pui un praf de sare în apa în care fierb. Încearcă-i cu furculița și când sunt gata scoate-i într-un castron, ca să se răcească puțin. Îi pui apoi în tavă (nu îi cureți de coajă), pe hârtie de copt, iar cu fundul unei căni îi zdrobești pe rând, cât să capete o fromă turtită. (vezi video).
Îi stropești cu ulei de măsline, apoi presari, în ploaie, toate condimentele minunate care le dau gust: sare, piper, boia iute sau dulce, usturoiul zdrobit, rozmarin și/sau oregano. Îi pui la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cât de rumeniți îi vrei. Noi i-am lăsat să devină mai crocanți și au fost perfecți.
Îi poți consuma fix așa sau presărați cu cașcaval, brânză telemea, parmezan, în caz că nu ții post. Poți să îți faci și o salată alături, iar atunci problema prânzului sau a cinei este sută la sută rezolvată. Poftă bună și lasă-ne un comentariu pe Facebook dacă ți-au plăcut!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!