Rețeta de negresă a chef-ului Sorin Bontea. Secretul unei prăjituri delicioase și ușor de preparat

Ultima actualizare:

Weekeend-ul este destinat relaxării. Dacă doriți să vă delectați cu o prăjitură simplă, dar delicioasă, chef Sorin Bontea are soluția pentru dumneavoastră! Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a face o negresă savuroasă!

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră. El a devenit cunoscut de publicul larg după ce a participat, în calitate de jurat, la mai multe emisiuni culinare. Chef Sorin ne spune care sunt etapele pe care trebuie să le respectăm pentru a obține o prăjitură negresă delicioasă!

Ingrediente

  • 400 grame ciocolată neagră
  • 300 grame zahăr alb
  • 150 grame zahăr brun
  • 200 grame făină
  • 200 grame unt
  • 6 ouă
  • 50 grame cacao
  • un praf de sare
  • esenţă/ extract de vanilie/rom

Mod de preparare

Rupeți ciocolata în bucățele mici. Pasul următor este să o topiți la bain-marie, adăugați untul. Amestecul obținut trebuie să fie lăsat la răcit la temperatura camerei. Puneți zahărul alb și zahărul brun într-un vas, după care adăugați, pe rând, ouăle. Amestecați cu telul continuu până când amestecul devine unul cu o textură cremoasă. 

Urmează să adăugați praful de sare și extractul de vanilie. Dacă nu aveți extract de vanilie, puteți utiliza esență de rom sau de vanilie, în funcție de preferințele personale. Făina și cele 50 de grame de caco se încorporează treptat în crema obținută din ou și din zahăr, amestecând continuu. Ciocolata pe care a-ți topit-o la început se adaugă peste compoziția obținută. Amestecați totul bine. Turnați produsul obținut într-o tavă pe care a-ți învelit-o cu hârtie de copt. 

chef Sorin Bontea
chef Sorin Bontea

Produsul se va băga la cuptor unde se va coace timp de aproximativ treizeci de minunte. Nu uitați că acesta trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade Celsius. Prăjitura este gata atunci când suprafața acesteia a început să crape. Scoateți tava din cuptor și lăsați prăjitura la răcit. Ea poate fi tăiată în pătrate sau tringhiuri, în funcție de preferințele fiecăruia. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1601927523 4ca41e2ddfca0a852311 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
sda (2) jpg
Ciorba de burta FOTO Shutterstock
horoscop 2025 logo webp
pulpe de pui la gratar jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net