Chef Sorin Bontea dezvăluie secretul celor mai pufoase gogoși
Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România. Bucătarul are o experiență în domeniul gastronomic de peste un deceniu, iar publicul gustă și preparatele pe care le prepară, dar și modul în care știe să se facă plăcut pe micile ecrane. Dacă și dumneavoastră sunteți împătimiți ai dulciurilor, iată secretul celor mai pufoase gogoși, dezvăluit chiar de către simpaticul bucătar.
Gogoșile sunt un desert simplu de făcut și pe placul multora dintre noi. Pentru a ne asigură că sunt pufoase și au o consistență potrivită trebuie însă să ținem cont de un mic truc!
Ingrediente
500 de grame de făină
80 de grame de unt topit
Un plic de drojdie
Două ouă
250 de mililitri de lapte
100 de grame de zahăr
Coajă de portocală
Coajă de lămâie
O linguriță de sare
Mod de preparare
Conform îndrăgitului chef Sorin Bontea secretul unor gogoși de nota 10 constă în modul de frământare al aluatului. Acesta trebuie să fie frământat până când se desprinde cu ușurință din bol.
Amestecați, aproximativ timp de 15 minute, cu ajutorul unui tel, drojdia, laptele încălzit, zahărul, coaja de portocală şi cea de lămâie. Lăsați deoparte compoziţia timp de câteva minute, apoi adăugați untul topit, sarea, vanilia şi ouăle. Amestecați bine, iar la final adaugați treptat făina.
Aluatul obținut se frământă până când compoziția poate fi desprinsă cu ușurință din bolul în care a fost făcută. Se lasă la crescut timp circa treizeci de minute.
Pasul următor constă în împărțirea aluatului. Întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor și decupăm mai multe cercuri cu ajutorul unui pahar. Le coacem în ulei încins. Gogoșile pot fi servite simple, cu zahăr pudră sau dulceață, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi.
Sorin Bontea, aventuri culinare în Grecia
Chef Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu nu mai prezintă emisiunea "Chefi la cuțite", care a fost scoasă din grila Antenei 1. Proiectele lor nu s-au oprit, însă. În toamna anului 2021 au filmat pentru un nou show de gătit, în însorita Grecia. Noua emisiune culinară se numește "Chefi fără limite", iar prezentatoare este soția lui Răzvan Fodor, Irina.
Emisiunea explorează specificul culinar grecesc, iar concurenții au ocazia să demonstreze talentul culinar într-un cadru de poveste.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!