Chef Florin Dumitrescu ne dezvăluie rețeta celor mai gustoase paste carbonara

Ultima actualizare:

Florin Dumitrescu este as în privința rețetelor de paste. Nu de puține ori el a reușit să câștige concursurile din cadrul emisiunilor în care a participat alături de concurenții din echipa sa datorită rețetelor spectaculoase care conțin acest produs. Iată care este secretul unor paste carbonara de nota 10, conform celebrului bucătar. 

Chef Florin Dumitrescu ne oferă rețeta celor mai gustoase paste carbonara Sursă foto: Antena 1
Chef Florin Dumitrescu ne oferă rețeta celor mai gustoase paste carbonara Sursă foto: Antena 1

Chef Cătălin Scărlătescu a confirmat că cele mai bune paste carbonara pe care le-a mâncat vreodată au fost cele făcute de Florin Dumitrescu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați dacă doriți să preparați astfel de paste. 

Ingrediente

  • 300-400 grame bacon/kaiser afumat
  • un ou
  • 50-100 grame parmezan ras
  • o porție de spaghete fierte
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Kaiserul sau baconul se taie în bucăți micuțe, de formă dreptunghiulară. În acest timp, punem la încins o tigaie în care am turnat anterior ulei de măsline. Spaghetele le fierbem, dar nu aruncăm apa, ci o păstrăm, Ulterior o vom folosi pentru a oferi o textură specială sosului.

Urmează să amestecăm un gălbenuș cu aproximativ 50-100 de grame de parmezan ras pentru a obține o pastă. În acest timp, prăjim baconul sau kaiserul în tigaie. Atunci când bucățile de bacon sunt rumenite, turnăm peste ele o cană de apă în care au fiert pastele și le lăsăm pe foc până când apa începe să scadă.

Următorul pas este să adăugăm spaghetele, să amestecăm și să mai lăsăm produsul să mai fiarbă puțin. În final, adăugăm pasta pe care am făcut-o din ou și parmezan și amestecăm energic până când întregul conținut este unul omogen.

Paste carbonara. Foto: Shutterstock
Paste carbonara. Foto: Shutterstock

La final putem să adăugăm sare și piper măcinat după gust, dar și un strop de ulei de măsline, sugerează cheful Florin Dumitrescu. 

Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino. Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj (cine se încumetă, poate să pregătească în casă și pastele propriu-zise), prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.

Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Se mănâncă fierbinți”, asa sună rețeta celor mai bune paste carbonara, dezvăluită chiar de către chef Florin Dumitrescu. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net