Chef Florin Dumitrescu ne dezv─âluie re╚Ťeta celor mai gustoase paste carbonara

Florin Dumitrescu este as ├«n privin╚Ťa re╚Ťetelor de paste. Nu de pu╚Ťine ori el a reu╚Öit s─â c├ó╚Ötige concursurile din cadrul emisiunilor ├«n care a participat al─âturi de concuren╚Ťii din echipa sa datorit─â re╚Ťetelor spectaculoase care con╚Ťin acest produs. Iat─â care este secretul unor paste carbonara de nota 10, conform celebrului buc─âtar.┬á

image
Chef Florin Dumitrescu ne ofer─â re╚Ťeta celor mai gustoase paste carbonara Surs─â foto: Antena 1

Chef C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu a confirmat c─â cele mai bune paste carbonara pe care le-a m├óncat vreodat─â au fost cele f─âcute de Florin Dumitrescu. Iat─â care sunt pa╚Öii pe care trebuie s─â ├«i urma╚Ťi dac─â dori╚Ťi s─â prepara╚Ťi astfel de paste.┬á

Ingrediente

  • 300-400 grame bacon/kaiser afumat
  • un ou
  • 50-100 grame parmezan ras
  • o por╚Ťie de spaghete fierte
  • ulei de m─âsline
  • sare ╚Öi piper proasp─ât m─âcinat

Mod de preparare

Kaiserul sau baconul se taie ├«n buc─â╚Ťi micu╚Ťe, de form─â dreptunghiular─â. ├Än acest timp, punem la ├«ncins o tigaie ├«n care am turnat anterior ulei de m─âsline. Spaghetele le fierbem, dar nu arunc─âm apa, ci o p─âstr─âm, Ulterior o vom folosi pentru a oferi o textur─â special─â sosului.

Urmeaz─â s─â amestec─âm un g─âlbenu╚Ö cu aproximativ 50-100 de grame de parmezan ras pentru a ob╚Ťine o past─â. ├Än acest timp, pr─âjim baconul sau kaiserul ├«n tigaie. Atunci c├ónd buc─â╚Ťile de bacon sunt rumenite, turn─âm peste ele o can─â de ap─â ├«n care au fiert pastele ╚Öi le l─âs─âm pe foc p├ón─â c├ónd apa ├«ncepe s─â scad─â.

Urm─âtorul pas este s─â ad─âug─âm spaghetele, s─â amestec─âm ╚Öi s─â mai l─âs─âm produsul s─â mai fiarb─â pu╚Ťin. ├Än final, ad─âug─âm pasta pe care am f─âcut-o din ou ╚Öi parmezan ╚Öi amestec─âm energic p├ón─â c├ónd ├«ntregul con╚Ťinut este unul omogen.

paste carbonara shutterstock 1099845359 jpg
Paste carbonara. Foto: Shutterstock

La final putem să adăugăm sare și piper măcinat după gust, dar și un strop de ulei de măsline, sugerează cheful Florin Dumitrescu. 

ÔÇ×Dac─â vre╚Ťi s─â face╚Ťi acas─â cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este s─â folosi╚Ťi doar g─âlbenu╚Ö, bacon uscat ╚Öi s─ârat, parmezan sau pecorino. Fierbe╚Ťi pastele conform indica╚Ťiilor de pe ambalaj (cine se ├«ncumet─â, poate s─â preg─âteasc─â ├«n cas─â ╚Öi pastele propriu-zise), pr─âji╚Ťi baconul ├«n pu╚Ťin ulei de m─âsline, apoi turna╚Ťi pu╚Ťin din apa ├«n care fierb pastele peste bacon ╚Öi lasa╚Ťi pe foc ca s─â se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbin╚Ťi, pastele se adaug─â peste acest sos cu bacon.

Amesteca╚Ťi bine. Opri╚Ťi focul, pune╚Ťi g─âlbenu╚Öul ╚Öi rade╚Ťi parmezanul sau pecorino. Amesteca╚Ťi bine ╚Öi condimenta╚Ťi cu piper proasp─ât m─âcinat. Se m─ân├ónc─â fierbin╚ŤiÔÇŁ, asa sun─â re╚Ťeta celor mai bune paste carbonara, dezv─âluit─â chiar de c─âtre chef Florin Dumitrescu.┬á

┬á Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á┬á

vladut
Satul Aceredo jpg
cub ion ╚Ťiriac png
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
image png
AstroSchool png
image png
image png
C5BJlkOmpTIYHu9SS24uOSiM8q9UyT a8sEV5Lks84bPOx  rGtgNV D4c8oBbG3lq1krytICQsdajWilKdgg0cdtGJZte6pL8wDm sPyoXgrjHs8aOTl1xG1W2Vy27eLoEXTHSaDlVO7QsDvy76AfY
NDTAJ7aMnzD0577v3wkm6E5lFWe4 dQlqOl Vi O JBsyue6NFxcysqcgu2rDanVyQT23dXacDZ xU0GPNm8HRCB3JDSqxOWb6fod9QDw1Of2ZTdF5H7bcHaFbk2vsraY7XyjMLtuqj90mby0ztKAsA