Cea mai bună rețetă de sarmale de post. Ingredientele secrete folosite de Anna Lesko

2 decembrie 2023 9:52   Rețete
Ultima actualizare:

Anna Lesko nu este cunoscută doar pentru frumusețea sa, ci este și un bucătar desăvârșit. Originară din Republica Moldova, cântăreața a postat pe canalul ei de Youtube un videoclip în care le arată fanilor cum face ea sarmalele de post. 

Anna Lesko a prezentat o rețetă specială de sarmale de post, perfecte pentru un prânz tradițional. În videoclipul postat pe canalul său de Youtube, artista arată cum pregătește atât foile de varză, cât și umplutura sarmalelor, dar și ce condimente adaugă pentru a oferi un gust unic. 

Ingredientele pentru sarmalele de post. Rețeta oferită de Anna Lesko

Ai nevoie de: 1 varză proaspătă/varză murată, 350 de grame orez, 4-5 morcovi, 3-4 cepe, 2 dovlecei, două legături de mărar, două legături de pătrunjel, 1 l de suc de roșii, sare și piper, scrie peroz.ro.

Anna Lesko spune că a spălat orezul în 5-6 ape, iar ulterior a turnat peste el apă fiartă. De asemenea, ea a folosit varză nouă, pe care a opărit-o 10 minute. Aceasa a tăiat toate legumele și le-a pus la călit într-o tigaie, iar apoi le-a adăugat în bolul cu orez, pe care l-a asezonat cu multă verdeață. 

Cântăreața a arătat și cum împăturește sarmalele de post, demonstrând că este foarte pricepută în bucătărie, punându-le apoi într-o oală încăpătoare. Peste ele, Anna a pus bulion de casă și puțină apă. A pus totul pe foc și a acoperi oala cu un capac pentru a se pătrunde fiecare sarma. 

Sarmalele reprezintă un fel de mâncare important pe masa românilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Vremurile s-au mai schimbat și bucătăria a propus în ultima perioadă și alte produse sau preparate. Drept pentru care mâncarea de post nu mai reprezintă așadar o corvoadă la care mulți se supuneau.

De ce este bine să ținem post

În literatura de specialitate există multe studii care atestă faptul că o dietă fără carne oferă multe beneficii pentru sănătate. Argumentul că produsele din carne sunt necesare pentru o sănătate bună este un mit care continuă să persiste în conștiința populară, dar percepția publică începe să se schimbe, iar noi studii relevă faptul că strămoșii noștri nu aveau o dietă bazată exclusiv sau predominant pe carne.

Potrivit Harvard Medical School, „studiile confirmă beneficiile unei diete fără carne asupra sănătății. În prezent, o dietă bazată pe plante și legume aduce un aport nutrițional suficient dar reduce și apariția unor boli cronice.”

Mai multe