Motivul pentru care trebuie să adaugi drojdie inactivă în sarmalele de post. Secretul știut de puține bucătărese

Postul Crăciunului a început în urmă cu câteva zile, iar gospodinele au început să prepare cele mai gustoase preparate care nu sunt „de dulce”. Chiar dacă anumite alimente sunt strict interzise, asta nu însemnă că mâncarea nu poate fi gustoasă. În rândurile care urmează, Click! îți prezintă o rețetă unică de sarmale de post, cu un ingredient secret care te va surprinde.

Sarmalele de post pot fi la fel de bune ca cele normale / foto: captura Youtube
Sarmalele de post pot fi la fel de bune ca cele normale / foto: captura Youtube

Cine nu iubește sarmalele? Nu cred că există un român care să spună că le urăște. Ei bine, află că, dacă pui drojdie inactivă în acest preparat de post, ele vor fi la fel de bune ca cele care conțin carne.

Drojdia nutritivă, sau inactivă, se regăsește foarte frecvent în meniurile veganilor și vegetarienilor și este un ingredient folosit și pe post de… condiment, deoarece seamănă la gust cu nucile sau cu brânza. De asemenea, ea se găsește și în mâncarea de bebeluși.

Sarmale de post. Ingrediente:

1 ceașcă de orez

Frunze de viță sau varză murată pentru umplut

1 ceapă mare, tocată fin

2 căței de usturoi, mărunțiți

1 morcov mare, dat pe răzătoare

1 ardei gras tocat mărunt

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță boia de ardei dulce

Sare și piper după gust

1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt

1 lingură de fulgi de drojdie inactivă (ingredientul secret)

Apă sau supă de legume pentru fiert

Sarmale de post. Mod de preparare:

Prepararea umpluturii: Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii. Adăugați morcovul ras și ardeiul gras. Căliți amestecul pentru încă câteva minute, până când legumele se înmoaie.

Adăugați orezul și boiaua de ardei, amestecați și gătiți pentru încă un minut. Turnați aproximativ o ceașcă de apă sau supă de legume și lăsați amestecul să fiarbă până când orezul absoarbe lichidul. Condimentați cu sare, piper și cimbru. La final, adăugați fulgii de drojdie inactivă, amestecați bine și lăsați umplutura să se răcească puțin.

Rularea sarmalelor de post: Întindeți frunzele de viță sau de varză murată și adăugați o lingură de umplutură în fiecare frunză, rulând strâns.

Gătirea sarmalelor de post: Puneți sarmalele într-o oală mai mare, adăugați apă sau supă până când acestea sunt acoperite și gătiți-le la foc mic timp de aproximativ o oră și jumătate sau până când frunzele sunt moi și orezul este complet gătit.

Poftă bună!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net