Secretul celor mai delicioase sarmale a fost dezvăluit de Jamila: „Ies foarte gustoase”. Detaliile de care trebuie să ții cont ori de câte ori le prepari

Cunoscută de români drept Jamila Cuisine, pe numele său real Geanina Staicu-Avram, ne pune la dispoziție rețea pentru cele mai gustoase sarmale pe care le pregătim în preajma sărbătorilor, și nu numai. 

Jamila, una dintre cele mai cunoscute internaute / foto: Social media
Jamila, una dintre cele mai cunoscute internaute / foto: Social media

Atunci când vine vorba de bucătăria românească, ne mândrim cu unele dintre cele mai delicioase preparate, printre ele numărându-se și faimoasele sarmale. Jamila a explicat care este secretul și cum ne putem încânta atât invitații, cât și membrii familiei. 

Sfaturi de la Jamila pentru cele mai bune sarmale 

Invitată în cadrul unui interviu live la publicația Adevărul, Jamila ne-a oferit secrete de care să ne ajutăm în bucătărie. 

Pentru a găti cele mai bune sarmale, este important să combinăm carne de vită și de curcan. Contează foarte mult să respectăm cantitățile și să fim atenți atunci când călim ceapa. Nu trebuie să o prăjim foarte mult timp, ci să o lăsăm pe foc pentru câteva minute, în timp ce adăugăm orez și boia, care va schimba radical gustul preparatului nostru. 

„La sarmale facem o combinaţie de carne de vită şi de curcan, dar şi puţină grăsime de curcan şi ies foarte gustoase. Eu călesc puţin ceapa şi orezul înainte să le amestec cu carnea, ideea e să nu prăjim ceapa, ci doar să o călim, asta nu înţeleg unii oameni. Ideea e să călim ceapa cât să nu ne facă rău, noi călim foarte puţin ceapa şi orezul şi cu puţină boia şi chiar schimbă gustul, e mult mai gustoasă.

Noi folosim şi foi de viţă, iar vara chiar foi de ştevie. Eu pun şi condimente marocane, am avut invitaţi şi chiar au simţit că e ceva diferit în sarmale, dar au fost foarte gustoase. Şi nu ies niciodată uscate chiar dacă folosesc carne de vită, pentru că de asta se feresc mulţi oameni să gătească sarmale cu carne de vită, dar eu îi asigur că dacă respectă proporţiile nu se va întâmpla acest lucru.”, a explicat Jamilla. 

Cum și-a descoperit Jamila pasiunea pentru gătit 

Pe lângă faptul că își încântă fanii cu cele mai neașteptate rețete, puțini cunosc povestea de viață a Jamilei. Nu a fost pasionată de gătit până în momentul în care s-a căsătorit cu un bărbat de altă naționalitate și și-a dorit astfel că îi prezinte mâncărurile românești. 

„Înainte să mă căsătoresc nu găteam, pentru că am fost ocupată cu facultatea. Iar când m-am căsătorit cu un om care nu consuma mâncare românească decât foarte puţin am vrut să-i ofer şi lui ceva din bucătăria lui tradiţională. Am încercat să fac eu reţete marocane, dar mi-a fost foarte greu. Apoi am ajuns în Maroc la soacra mea şi acolo am învăţat. Eu mă visam profesoară la un moment dat şi cred că din acest motiv am vrut să le arăt oamenilor cum se fac reţetele marocane şi aşa am descoperit că îmi place foarte tare şi mi-am dat seama că am şi un oarecare talent. Mi-au ieşit reţetele foarte bine încă de la început, chiar dacă nu sunt bucătar, nu am o şcoală de bucătărie şi nici nu vreau, pentru că nu asta îmi doresc. Îmi place să gătesc pentru oameni şi să fac treaba asta pe YouTube.”, a mai spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net