Cea mai pufoasă și crocantă focaccia de casă. Este mult mai delicioasă decât la restaurant și se prepară rapid

7 noiembrie 2024 9:43   Rețete

Focaccia este un adevărat deliciu, mai ales atunci când o servim în restaurante, pufoasă și crocantă alături de diverse mâncăruri, însă ai preparat-o vreodată în casă? Iese o bunătate cu o crustă subțire și miez moale.

Cea mai delicioasă focaccia făcută în casă

Cea mai simplă rețetă de focaccia a devenit virală pe rețelele de socializare, iar gospodinele s-au înghesuit să o prepare pentru a o pune rapid pe masă. Cosânzenele Gătesc pun la dispoziție toți pașii pe care trebuie să îi urmezi și explică în amănunt cum trebuie s-o faci ca la carte.

Este mult mai delicioasă decât la restaurant și are o textură moale, pufoasă și o crustă crocantă, care te va cuceri de la prima mușcătură. Trecem la treabă și începem cu lista de ingrediente. Astfel, ai nevoie de:

-500 de g de făină

-470 de ml de apă călduță

-7 g de drojdie uscată

-2 lingurițe de zahăr

-sare după gust

-4 linguri de ulei de măsline

Pentru topping, ingredientele necesare sunt:  sare grunjoasă, rozmarin și 1-2 linguri de ulei de măsline.

Metoda de preparare

Modul de pregătire este rapid și simplu. Amestecăm apa călduță cu drojdia și zahărul și punem compoziția deoparte pentru aproximativ 4 minute. Ulterior, punem făina într-un vas încăpător, facem o mică gaură în mijloc și adăugăm apa cu drojdia, zahărul și puțină sare. Amestecăm cu o spatulă până când obținem un aluat omogen și lipicios.

Atenție! Nu trebuie să folosim mâinile și nici să frământăm. Întindem apoi puțin ulei de măsline pe suprafața aluatului, acoperim cu folie alimentară și lăsăm la dospit pentru 2 ore. Aluatul se pune într-o tavă și se modelează, astfel încât să ia forma tăvii, după care îl mai acoperim încă o dată cu folie alimentară și îl lăsăm să își dubleze volumul pentru încă 30 de minute.

Spre final, înlăturăm folia, mai întindem puțin ulei pe deasupra și adăugăm sarea grunjoasă, rozmarinul, ne ungem degetele cu ulei și facem câteva găuri în aluat. Focaccia se coace la 220 de grade pentru circa 20-25 de minute.

Mai multe