Cea mai tare rețetă de aluat fără ouă. E pe bază de iaurt și numai bun pentru plăcinte, pizza și brioșe
Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și versatile pentru un aluat fraged, pe bază de iaurt și fără ouă, atunci ați ajuns în locul potrivit! Acest aluat este ideal pentru diverse preparate, precum plăcinte, brioșe, pizza și multe altele, fiind ușor de preparat și perfect pentru orice ocazie.
Ce ingrediente sunt necesare pentru acest aluat
- 1 pahar de iaurt (250 ml)
- 1/2 pahar de ulei vegetal sau jumătate pachet de unt topit
- 11 grame drojdie uscată (1 pachet)
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 3 căni făină de grâu
Cum se prepară. Rețeta pas cu pas
- Amestecați iaurtul cu uleiul sau untul topit și lăsați compoziția la cald pentru câteva minute. Adăugați zahărul și drojdia, amestecând bine.
- Cerneți făina și asigurați-vă că este la temperatura camerei. Dacă făina este prea rece, aluatul nu va crește corespunzător. Faceți un loc în centrul făinii și adăugați sarea și amestecul de iaurt.
- Frământați bine aluatul până devine moale și elastic. Acoperiți-l și lăsați-l la temperatura camerei timp de 30 de minute. Nu vă îngrijorați dacă nu crește în acest timp; va crește la coacere.
Utilizări recomandate
Pentru pateuri. Întindeți aluatul și tăiați-l în pătrățele. Adăugați umplutura dorită (cașcaval, ciuperci, telemea etc.). Închideți pateurile prin presarea marginilor. Dacă marginile nu se lipesc bine, ungeți-le cu puțină apă.
Așezați pateurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând o distanță de 1-2 cm între ele.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până devin maron-aurii (aproximativ 20 de minute).
Puteți personaliza acest aluat adăugând vanilie, mai mult zahăr și puțin unt topit pentru a obține brioșe delicioase.
Experimentați cu diferite umpluturi pentru a găsi combinația perfectă pentru gusturile dvs.
Acest aluat fraged pe bază de iaurt, fără ouă, este soluția ideală pentru o varietate de preparate delicioase. Simplu de făcut și rapid, acest aluat vă va ajuta să creați gustări savuroase și deserturi pe gustul tuturor. Încercați această rețetă și bucurați-vă de rezultate delicioase!