„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit

23 octombrie 2024 12:37   Rețete

Unul dintre cele mai rapide deserturi făcute în propria bucătărie este checul. Potrivit dimineața la cafea sau ceai, în funcție de preferințe, acest dulce este unul tradițional românesc. Vă prezentăm astăzi rețeta unui chec delicios cu cafea, ciocolată și rahat turcesc de mentă. 

Dacă ești iubitor de cafea, o poți include în checul care se prepară simplu și rapid. Important de menționat este să folosiți cafea decofeinizată în cazul în care faceți acest chec pentru copii. De asemenea, este recomandat să folosiți cafea instant atunci când pregătiți ceva dulce. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru chec

6 ouă;

6 linguri zahăr pudră;

6 linguri făină;

1 lingură cafea solubilă;

1 lingură cacao;

100 g rahat turcesc de mentă;

50 g fulgi de ciocolată.

Mod de preparare chec 

Se separă gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile se bat spumă cu zahărul până se albesc. Ulterior, cu o spatulă, se toarnă făina în ploaie, cacao și albușurile spumate, apoi rahatul de mentă tăiat în cubulețe. 

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt și se toarnă compoziția și o puneți la cuptor. Când se apropie de final, se presară fulgii de ciocolată și se lasă la răcit înainte de a fi tăiat. 

Trucuri pentru un chec perfect 

Praful de copt - este esențial atunci când pregătim checul. Praful de copt trebuie să fie în cantitate de aproximativ 20 de grame pentru fiecare kilogram de făină. 

Un alt element care joacă un rol important este temperatura ideală de coacere. Dacă setăm o temperatură prea mare, riscăm să crape checul. 

Pentru un cuptor cu ventilator, se recomandă ca temperatura ideală să fie cuprinsă între 165 și 170 de grade. Pentru un cuptor cu convecție naturală, temperatura ideală este de 180 de grade. 

De asemenea, pentru checul cu prune setăm temperatura cuptorului la 180 de grade. Important este ca înainte de a decide dacă este checul copt sau nu, trebuie să facem testul cu scobitoarea. 

Mai multe