Ciorba românească de care turiștii străini s-au îndrăgostit. A devenit marcă înregistrată internaţional
Bucătăria românească a ieșit și mai mult în evidență cu o ciorbă „vedetă” despre care vorbește tot mai multă lume. Află din rândurile de mai jos despre ce preparat este vorba.
Nu știu dacă ai mâncat vreodată ciorbă ciocăneșteană, însă gustul său formidabil și incomparabil a ajutat-o să devină marcă internațională, în urma demersurilor făcute la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
Ciorba ciocăneșteană, adorată la nivel internațional!
Bucătăria românească deține o gamă largă de produse gustoase, apreciate din ce în ce mai mult de turiștii din întreaga lume care pășesc pe meleaguri natale. Preparatele gătite în țara noastră sunt lăudate și considerate mult mai gustoase decât cele din alte state.
La capitolul ciorbe vorbim despre o gamă largă, însă doar una i-a cucerit pe internaționali: ciorba ciocăneșteană. Este un preparat care provine din Ciocănești, Bucovina, și este extrem de simplu și rapid de preparat.
Rețeta pentru ciorba ciocăneșteană
Ingrediente:
morcovi;
țelină;
ardei;
hribi;
păstrăv;
alte legume rădăcinioase;
1 gălbenuș de ou;
smântână;
păstrăv.
Mod de preparare:
Morcovii, țelina, ardeii și legumele rădăcinoase se spală și se toacă în funcție de preferință. Din aceste legume se prepară o supă. Separat, morcovul se călește cu hribi și păstrăv. Alimentele se lasă să se întrepătrundă foarte bine.
Gălbenușul de ou se amestecă cu smântâna și se toarnă cu grijă în ciorbă, să nu se taie.
Cea mai bună ciorbă de pește ca în Delta Dunării
Dacă tot ne aflăm la capitolul ciorbe, vă mai punem la dispoziție o altă rețetă de ciorbă de pește, făcută ca în Delta Dunării.
Ingrediente: 1 kg pești mici (guvizi, cărășei etc.), 1 cap și o coadă de crap, 1 kg rondele de crap, novac, somn, șalău, știucă, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 roșii, sare, oțet, după gust, pătrunjel, leuștean.
Mod de preparare:
După ce au fost curățați, peștii (peștii mici, capul și coada de crap) se pun la fiert într-o oală cu 4 litri de apă și puțină sare. Lăsăm totul să fiarbă timp de 20-30 de minute, apoi strecurăm zeama, însă nu uităm să adunăm spuma.
Tocăm mărunt ceapa și morcovii, iar cartofii îi tăiem în cubulețe mici. Adăugăm legumele la fiert în zeama scursă, iar după 15 minute și bucățile de pește. Ciorba de pește nu se acrește cu borș, ci cu oțet. Se pune în funcție de preferințe și se mai lasă pe foc în jur de 2 minute.