Ingredientul pe care nu trebuie să-l pui niciodată în ciorbă. Îi strică gustul și este cea mai mare greșeală a gospodinelor

Ciorbele și supele se numără printre cele mai delicioase feluri de mâncare. Cu toate acestea, majoritatea gospodinelor nu știu că există anumite ingrediente care nu trebuie deloc adăugate în aceste preparate, deoarece le schimbă complet gustul. 

Leușteanul, contraindicat în ciorbe
Leușteanul, contraindicat în ciorbe

De ce nu este recomandat leușteanul în ciorbă

Gospodinele trebuie să fie atente la anumite ingrediente atunci când gătesc ciorbe sau supe, deoarece pot distruge întreaga rețetă și riscă să dea un gust ciudat preparatului. Ei bine, este vorba de leuștean. Specialiștii spun că nu trebuie adăugat în ciorbe sub nicio formă, deoarece conține uleiuri volatilice și cumarină, un compus chimic amar.

De asemenea, medicii spun că leușteanul nu este recomandat oricui, ci mai degrabă persoanelor care suferă de hipertensiune, astm și septicemie. Pe de altă parte, celor care suferă de infecții renale, le este complet interzis să consume leușteanul.  

Nici femeile însărcinate sau cele care alăptează nu au voie să consume acest ingredient, poate doar în cantități foarte mici. Medicii și bucătarii nu recomandă folosirea leușteanului în ciorbe sau mâncăruri care conțin carne de pui sau vită, asta pentru că s-ar putea strica gustul, din cauza ingredientelor amărui pe care le conține.

Greșelile frecvente atunci când prepari ciorbă

Majoritatea gospodinelor apelează la produse de tip vegeta, pentru un gust mai bun al ciorbelor. De fapt, cel mai indicat ar fi să folosești legume proaspete pentru un gust desăvârșit și o mâncare sănătoasă. O altă greșeală este legată de temperatura la care fierbem ciorba. Acest lucru se face doar la foc mic, pentru ca aromele să aibă timp suficient să se îmbine.

Nu adăugați ingredientele în același timp! Prima dată se pune carnea la fiert, apoi legumele. În ceea ce privește sarea adăugată în ciorbă, trebuie să știi exact cum să faci acest lucru. Astfel că, niciodată nu trebuie să o adaugi la început, ci abia la final, când ciorba este aproape gata.

O altă greșeală este timpul de fierbere. Ciorba nu trebuie să fiarbă ore în șir, pentru că își va pierde proprietățile, gustul, iar o mare parte din zeamă va seca. Tocmai din acest motiv, preparatul se fierbe la foc mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net