Cum prepari rețeta Gabrielei Lucuțar – concurentă la „Mâncare pe care”, de la Acasă

6 august 2022 8:39   Rețete
Ultima actualizare:

Gabriela Lucuțar, concurentă la cea mai nouă emisiune de gătit de la Acasă, a pregătit o rețetă de pachețele de primăvară filipineze, bună de-ți lasă gura apă! Iată cum le poți prepara și tu, pas cu pas. 

Ingrediente:

-          500g carne de porc tocată

-          500g creveți curățați și tăiați mărunt

-          2 morcovi mari, tocați mărunt

-          o ceapă albă, tocată

-          3 căței de usturoi, tocați

-          o lingură ulei de susan

-          2 linguri sos de soia

-          2 linguri sos de stridii

-          1/2 linguriță de sare

-          1/2 linguriță piper negru măcinat

-          1 ou mare, bătut

-          ambalaje de patiserie pentru pachețele de primăvară

-          ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Vezi și: Variante de rețete diferite pentru salata de vinete ușoară pentru zilele călduroase de vară

Mod de preparare pachețele de primăvară filipineze

Prăjiți carnea de porc și creveții într-o tigaie cu ulei.

Amestecați morcovii, ceapa și usturoiul cu creveții și carnea de porc într-un castron mare.

Adăugați ulei de susan, sos de soia, sos de stridii, sare și piper în amestec.

Puneți un rulou de primăvară pe o suprafață de lucru cu un vârf spre tine (ar trebui să fie în formă de romb).

Puneți aproximativ 1 lingură de amestec în centrul ambalajului și întinde-o.

Îndoiți partea de jos a învelișului peste umplutură, rulând strâns pentru a menține rulourile de primăvară ferme.

Îndoiți părțile laterale ale ambalajului peste umplutură.

Ungeți marginea de sus a învelișului cu ou.

Rulați strâns, apăsând pentru a sigila marginea.

Puneți rulourile finite, cu cusătura în jos, pe o farfurie sau o foaie de copt până când sunt gata de prăjit.

Umpleți o oală mare cu un litru de ulei. Încinge oala la foc mediu-mare la 190°C. Prăjiți rulourile de primăvară în loturi, câte 4 sau 5, până devin ușor aurii, aproximativ 2 minute.

Scoateți cu o lingură cu fantă pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servește cu sos.

Nu rata nici: Rețeta Andreei Esca de tartă cu legume de sezon. Un deliciu culinar!

Cum prepari sosul, la fel ca Gabriela Lucuțar

Ingrediente:

-          ¼ cană sos de soia

-          2 linguri de sos hoisin

-          o lingură de apă

-          1 cățel de usturoi, tocat

-          1 linguriță ceapă verde, tocată

-          ½ linguriță ulei de susan prăjit

-          ½ linguriță zahăr alb

-          ¼ de linguriță de ghimbir proaspăt tocat

Mod de preparare:

Combinați toate ingredientele într-un bol de servire.

Ce au spus concurenții când au gustat acest preparat:

„Chiar este foarte bun!” – Bebeto Yildirim

„Îmi place mult!” – Oana Ceauși

Locul ocupat de Gabriela Lucuțar în competiție: 2

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe