Cum se prepară clătitele bănățene. Rețeta tradițională care te va cuceri

2 octombrie 2025 17:55   Rețete

Este un desert aparent simplu, însă care are un gust unic, de care ne vom îndrăgosti încă de la prima înghițitură. Această rețetă delicioasă este una populară printre gospodinele din Banat, iar în mai puțin de o oră ne vom putea bucura și noi de un desert de-a dreptul divin!

Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre aceste clătite delicioase este faptul că nu va fi nevoie de ingrediente complicate, iar rețeta este ușor de pregătit!

Ce ingrediente sunt necesare

Pentru a pregăti acest preparat tradițional nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple! În primul rând, pentru a face aluatul de clătite ne trebuie un ou, 200 ml de lapte, cam 100 - 120 de grame de făină de grâu, un plic zahăr vanilat, esență de vanilie, cât și un praf de sare.

Pentru umplutură vom avea nevoie de 350 de grame de brânză de vaci, un ou, 50 de grame de zahăr, esență de lămâie, cât și de 50 de grame de stafide. Pentru sosul de vanilie este necesar 200 ml de smântână de frișcă, trei gălbenușuri, 50 de grame de zahăr, cât și zahăr vanilat

Iar, nu în ultimul rând, pentru bezea ne trebuie trei albușuri, 100 de grame de zahăr și esență de vanilie.

Cum se pregătește acest preparat delicios

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm potrivit bucataras.ro este să spargem oul într-un bol, să adăugăm sare, zahăr vanilat, esență de vanilie și lapte. Amestecăm bine, după care se adaugă încet făina și se mai amestecă iar.

Apoi, vom pune puțin ulei într-o tigaie și vom pregăti clătitele la fel ca și în mod obișnuit. După ce am terminat, vom trece la umplutură și vom pune brânza de vaci într-un bol, alături de un ou, zahăr și esență de lămâie. Totul se amestecă bine iar la final vom pune și stafidele.

Pasul următor este să punem în alt bol trei gălbenușuri, zahăr vanilat și tos, iar apoi să amestecăm bine. Foarte încet se va adăuga și smântâna, după care vom umple fiecare clătită cu cremă de brânză, vom rula și vom sigila capetele clătitelor. Ele trebuie puse într-un vas de copt, iar peste ele se toarnă sosul de vanilie.

Apoi, mixăm trei albușuri cu sare, după care adăugăm și zahăr și esență de vanilie. Această bezea trebuie pusă peste clătite, iar apoi tava intră în cuptor vreme de 25 – 30 de minute.

Mai multe