Cum faci tocană de vită cu legume. Rețetă turcească autentică
Este o rețetă delicioasă, simplă și pregătită adesea de către gospodinele din Turcia. Este vorba despre tocana de vită cu legume, care nu va avea nevoie decât de câteva ingrediente simple!

Dacă ne dorim să pregătim o tocană delicioasă, cu un gust de-a dreptul unic, atunci aceasta este rețeta perfectă! În plus, tocana de legume turcească este și foarte ușor de pregătit.
De ce ingrediente este nevoie
Din fericire, pentru a pregăti această tocană delicioasă nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre nu mai puțin de 500 de grame de carne de vită fără os, 500 de grame de ceapă, 500 de grame de ardei roșu, verde cât și galben și vom mai avea nevoie și de 500 de grame de roșii bine coapte.
De asemenea, pe lista ingredientelor se mai găsește și un ardei iute, câțiva căței de usturoi, 30 ml de ulei de măsline, bulion de ardei, puțin chimion, pătrunjel și dacă dorim ca mâncarea să aibă un gust mai special, putem folosi și puțin sos de rodii.
Cum se pregătește această tocană delicioasă
Această rețetă nu este deloc greu de pregătit, iar chiar și cei dintre noi fără prea multă experiență în bucătărie vom putea să o pregătim fără probleme. Primul pas pe care trebuie să îl urmăm, potrivit pofta-buna.com, este să tăiem carnea în cuburi cu latura de aproximativ trei centimetri.
Mai departe, carnea trebuie pusă într-o oală alături de ceapă și după ce vom tăia ardeii în bucăți potrivit de mari, aceștia vor fi puși și ei în oală. Pasul următor este să tăiem roșiile în cruce și să le dăm pe răzătoare, după care adăugăm și ardeiul iute tocat, două lingurițe de sare, ulei de măsline și cam jumătate de borcan de bulion de ardei. Totul trebuie amestecat bine, adăugăm chimionul și apoi turnăm peste carnea din oală.
Apoi, va trebui să amestecăm totul bine, să acoperim cu un capac și să punem oala în cuptor. Mâncarea trebuie să stea pe foc vreme de o oră, la 200 de grade. Apoi, putem adăuga și sosul de rodii și vom mai lăsa să treacă zece minute.
La final, putem presăra puțin pătrunjel și vom putea savura această mâncare delicioasă!



































