Rețeta delicioasă care va fi gata în mai puțin de o oră! Cum se face rapid și ușor ceafa de porc cu salvie și cartofi
Este o rețetă delicioasă, ușor de făcut și care se potrivește perfect cu zilele tot mai reci de toamnă! Mai precis, este vorba despre ceafa de porc cu salvie și ardei, un preparat sățios și gustos de care nu vă veți mai sătura!

Poate că partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă de ceafă de porc este faptul că ea nu are nevoie de ingrediente prea complicate! În plus, va fi gata destul de repede și chiar și cei fără prea multă experiență în bucătărie o vor putea pregăti mereu fără nicio problemă.
De ce ingrediente este nevoie
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple. Mai precis, va trebui să avem la îndemână undeva în jur de 800 de grame de ceafă de porc, un kilogram de cartofi, două linguri de amidon alimentar, patru căței de usturoi, două linguri de ulei, cât și o lingură de salvie uscată.
De asemenea, vom mai avea nevoie și de puțin piper negru măcinat, fulgi de chilli măcinați, jumătate de linguriță de mix italian de oglio, alio și peperoncino, un ardei iute roșu, pătrunjel verde, cât și sare.
Cum se pregătește această rețetă
După ce ați pregătit toate aceste ingrediente, primul pas care trebuie urmat, conform celor de la bucătăras.ro, este să condimentăm cât mai bine ceafa de porc cu piper, chilli, sare, frunze de salvie mărunțite, cât și o parte din usturoiul pisat.
Mai departe, trebuie să curățăm cartofii, să îi spălăm, iar apoi să îi tăiem pe lungime. Aceștia trebuie condimentați cu sare, usturoi și cu mixul italian. Peste ei trebuie presărat puțin amidon, după care îi vom pune în tava unsă deja cu ulei.
Pasul următor este să așezăm deasupra și bucățile de carne, iar apoi să punem tava în cuptor vreme de aproximativ o oră. La final, pentru a oferi un plus de culoare acestui preparat delicios, putem presăra peste el rondele de ardei iute și pătrunjel!


































