#Casa Regală a Marii Britanii

Cum se prepară omleta pe care Regina Elisabeta o consuma la micul dejun. Rețeta conține două ingrediente speciale: „Sună ciudat, dar, de fapt, e o combinație reușită”

26 septembrie 2025 9:58   Rețete

Îți place să consumi omletă, dar te-ai săturat de rețeta tradițională? Ce ai spune dacă ai încerca varianta preferată chiar de Regina Elisabeta a II-a? Are două ingrediente speciale, iar noi îți spunem cum să o prepari!

Regina Elisabeta a II-a era cunoscută pentru atenția deosebită pe care o acorda alimentației sale. Regretatul monarh consuma mâncăruri bogate în nutrienți, care îi oferă un aport optim de minerale și vitamine, asigurându-i energia necesară pentru desfășurarea activităților cu profesionalism.

Pe lângă salate, legume și fructe, în alimentația reginei se aflau și surse importante de proteine, precum ouăle. Monarhul obișnuia să consume adesea la micul dejun omletă, iar bucătarii îi pregăteau această delicatesă după o rețetă specială.

Ingredientele speciale din omleta preferată a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a iubea omleta cu nucșoară și coajă de lămâie rasă, două ingrediente care îi conferă preparatului un plus de savoare: „Se spune că îi plăcea să adauge un praf de nucșoară și puțină coajă de lămâie rasă. Sună ciudat, dar, de fapt, e o combinație reușită, (…)”, a spus Lisa Steele, autoarea blogului culinar Fresh Eggs Daily, conform ziare.com.

Femeia a mai dezvăluit că ea însăși a încercat rețeta și a apreciat prospețimea citricelor. De asemenea, nucșoara o completează perfect, iar pe lângă gustul deosebit, echilibrează perfect aciditatea lămâii.

Cum se prepară omleta pe care o adora Regina Elisabeta a II-a

Pentru a prepara omleta preferată a regretatei Regine, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 3 ouă

- Unt

- 1 lingură lapte

- 1 linguriță de coajă rasă lămâie

- 1 praf nucșoară

- Sare

Amestecă ouăle cu laptele și cu sarea. Pune untul într-o tigaie, iar după ce s-a topit, adaugă ouăle și amestecă ușor. Când omleta este aproape gata, adaugă coaja rasă de lămâie și nucșoara, apoi mai amestecă o dată. Opțional se pot adăuga verdețuri proaspete. Poftă bună! 

Mai multe