De ce trebuie să adaugi o linguriță de zeamă de lămâie în apa în care fierbi pastele. Secretul e genial și merită încercat

13 septembrie 2023 12:11   Rețete
Ultima actualizare:

Dacă visezi la minunatele preparate italiene, pline de savoare, trebuie să știi că oricine poate face paste cu ușurință acasă. Pastele pot fi folosite pentru a face mâncăruri sărate, cât și dulci, iar unele gospodine cu experiență apelează la un truc, care transformă preparatul într-o capodoperă culinară. Este vorba de foaia de dafin pe care trebuie să o adaugi în apa în care fierb spaghetele.

De ce să adaugi o foaie de dafin în apa în care fierb spaghetele

Dacă ești un mare fan al spaghetelor sau vrei să le pregătești celor dragi paste în stil italian, ar trebui să știi un mic secret. Unele gospodine cu experiență apelează la acest truc, care transformă preparatul într-un capodoperă culinară. Este vorba despre adăugarea unei foi de dafin în apa în care fierb spaghetele.

Astfel, pentru a mânca cele mai delicioase paste, trebuie doar să adaugi o foaie de dafin în apa în care fierbi spaghetele. Le va da un gust cu totul diferit și nu te vei mai sătura de ele. Puterea și aroma frunzelor de dafin crește odată cu timpul de gătire, astfel încât acestea merg cel mai bine atunci când sunt utilizate la mâncăruri care necesită preparare lentă, la foc mic.

Un alt truc care te va ajuta este cel cu zeama de lămâie. Dacă adaugi o linguriță de zeamă de lămâie în apa în care fierb pastele, textura acestora va rămâne „netedă și plăcută, chiar și după gătire”: „Este indicat să adăugăm o lingură de zeamă de lămâie atunci când fierbem pastele?

Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”, recomandă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, potrivit dcnews.ro.

Mai multe