Delicii de Ziua Femeii. Cu ce preparate te poți răsfăța

7 martie 2022 7:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ziua femeii este o sărbătoare cu totul specială prin care celebrăm și prețuim femeile din întreaga lume: mame, soții sau persoane apropiate. Este un moment deosebit prin care ne arătăm aprecierea. 

Cum am putea face acest lucru mai bine decât gătind ceva delicios, desigur, adăugând și dragoste.

Cu ce rețete simplu de gătit, dar gustoase, ne putem surprinde doamnele din viața noastră?

PASTE CU ROȘII ȘI PESTO

Rețetele cu paste sunt poate dintre cele mai rapide rețete, dar pastele cu roșii și pesto sunt absolut delicioase.

Ingrediente paste cu roșii și pesto

-200-300 g de paste

-1 borcănel de pesto

-1 borcan de rosii uscate scurse bine de ulei

-o mână de măsline verzi feliate sau întregi (sau capere)-parmezan

Mod de preparare paste cu pesto și roșii

Se fierb pastele. (În apa clocotită, se pune sare și apoi pastele, care se lasă la fiert în funcție de timpul scris pe pachet) Se taie roșiile uscate în două sau în trei, în funcție de cât de mari sunt. Se amestecă pastele fierte și scurse bine de apă cu pesto, roșiile și măslinele. Pe deasupra se presară parmezan și gata, rețeta e pregătită de a fi savurată.

Dacă dorești ceva mai complex, dar la fel de gustos, poți încerca o rețetă ce necesită un timp de copt, dar este foarte simplu de preparat. 

Pui la cuptor cu cartofi și ceapă

Ingrediente pui la cuptor cu cartofi și ceapă

  • 8 copănele de pui
  • 5-6 cartofi măricei
  • 3 cepe roșii, măricele și ele
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 200 ml de vin alb
  • 1 linguriță de salvie (opțional)
  • 1 linguriță boia de ardei dulce sau iute (după preferințe)
  • sare
  • piper

Mod de preparare pui la cuptor cu cartofi și ceapă

Se curăță cartofii și se taie ca pentru wedges. Se curăță ceapa și se taie în 6. Usturoiul la fel și se pun în tavă. Apoi se pun copănelele și cartofii printre ele, apoi uleiul peste ele. Se adaugă vinul, boiaua și salvia, iar la final sare și puțin piper. Se pune o folie staniol deasupra și se bagă în cuptorul încins, la foc mare.

După 15 minute verificăm dacă sunt fierți cartofii cu o fucruliță. Dacă sunt gata, se ia staniolul și se lasă până s-au rumenit pe deasupra. Ceapa va fi dulceagă și se va potrivi perfect cu puiul și cartofii.

Orice rețetă ați alege, fiți siguri că surpriza va fi plăcută, iar mâncarea delicioasă. Poftă bună!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe