Este rețeta de care nu ne vom mai sătura toamna! Cum pregătim acasă faimosul gem de struguri

19 septembrie 2024 16:04   Rețete

Atunci când vine vorba despre toamnă în România, câteva preparate delicioase deja au devenit sinonime cu acest anotimp. Este vorba despre pastramă, muraturi, must, cât și, evident, vin. Însă, strugurii culeși în această perioadă pot merge și către alt produs delicios, de care nu ne vom mai sătura: gemul de struguri!

Poate că gemul de struguri nu este chiar la fel de faimos precum „verii” săi, atunci când vine vorba despre produse tradiționale de toamnă. Însă, după ce îl vom încerca, ne vom da seama rapid că el este la fel de delicios precum celelate preparate nelipsite de la mese în această perioadă din an!

Iar partea cea mai bună este faptul că acest gem nu este foarte dificil de pregătit, iar, în cea mai mare parte, dacă nu avem probleme atunci când facem oricare alt tip de gem, cu siguranță că ne vom descurca și cu cel de struguri! La urma urmei, nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple!

Ce ingrediente ne trebuie pentru gemul de struguri

Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu ne trebuie decât aproximativ 1,7 kilograme de struguri, cam un kilogram de zahăr, cât și trei linguri de suc de lămâie.

Acestea sunt singurele ingrediente pe care le vom găsi pe listă, atunci când pregătim gemul de struguri! Iar cantitățile acestea ar trebui să ne fie suficiente pentru a pregăti cam 3 borcane de gem, fiecare având aproximativ 500 de grame.

Cum pregătim acest gem delicios

Pentru a pregăti gemul de struguri, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să punem struguri, alături de sucul de lămâie și de zahăr, pe foc. Ei vor trebuie amestecați destul de des, pentru ca zahărul să se dizolve, iar odată ce începe să fiarbă putem dizolva struguri.

Este important să utilizăm o lingură de lemn, iar după ce lăsăm amestecul să mai stea pe foc vreme de 20 de minute, el poate fi luat de pe aragaz. Acum, putem folosi blenderul pentru a ne asigura că strugurii și sucul au aceeași consistență, iar apoi mai putem pune totul la foc, vreme de 25 de minute. La final, după ce gemul este gata, vom avea parte de un desert delicios, de care nu ne vom mai sătura.

Mai multe