Este rețeta perfectă pentru zilele fierbinți de vară! Cum putem pregăti ușor un tort răcoros și delicios

5 august 2024 10:16   Rețete

Cu toții ne dorim rețete cât mai simple și răcoroase în această perioadă fierbinte de vară, iar cea mai bună alegere poate fi un tort răcoros, decorat cu fructe!

Atunci când temperatura din termometre trece de pragul de 40 de grade Celsius, nimeni nu vrea să țină cuptorul deschis ore întregi, pentru a găti. Din acest motiv, căutăm rețete cât mai simple și răcoroase, pe care să le facem cât mai rapid.

Din fericire, potrivit clickpoftabuna.ro, cea mai bună alegere pe care o avem la îndemânăs este un tort răcoros, pe care îl putem decora cu fructe!

Ingredientele necesare

Unul dintre motivele pentru care acest tort răcoros este o alegere atât de bună pentru zilele fierbinți de vară este faptul că nu sunt necesare ingrediente foarte complicate! Mai precis, pentru blat, tot ce trebuie să avem la îndemână sunt o sută de grame de făină cernută, 3 ouă, 75 de grame de zahăr, o linguriță de coajă rasă de lămâie, cât și puțină sare!

În același timp, pentru cremă ne trebuie 200 ml de smântână, 250 de grame de mascarpone, 3 linguri de zahăr pudră, 100 de grame de cocos măcinat, iar pentru decorul final, căpșuni, caise și afine!

Cum pregătim un tort delicios

Acest tort este foarte ușor de pregătit, chiar și de către cie fără prea mare experiență în bucătărie! Primul pas este să separăm albușurile de gălbenușuri, iar apoi va trebui să batem albușurile cu sare. Mai departe, în timp ce amestecăm albușurile, vom adăuga în ploaie zahărul și vom continua să amestecăm.

Gălbenușurile pot fi adăugate cu o paletă, apoi vom turna și făina, împreună cu coaja rasă de lămâie. Blatul trebuie apoi răsturnat într-o tavă tapetată și băgat în cuptor, până când trece testul scobitorii.

Iar pentru cremă, trebuie să ne asigărm că mascarpone va fi la temperatura camerei, iar apoi îl vom mixa alături de frișcă rece și de zahăr. În același timp, vom amesteca și nuca de cocos cu miezul de nucă. Mai departe, blatul trebuie îmbrăcat în cremă și decorat cu fructe, cât și cu amestecul de cocos și nuci. Ultimul pas este să ținem tortul la frigider, iar apoi ne putem bucura de un desert ușor și delicios!

Mai multe