Ingredientul secret pe care trebuie să îl pui în făină atunci când prepari șnițele. Doar gospodinele iscusite știu acest truc
Șnițelul se numără printre preparatele preferate ale românilor și sunt adorate, în special, de copii. Deși multe gospodine le prepară după o rețetă clasică, există câteva trucuri și ingrediente speciale, care te ajută să pregătești cele mai gustoase șnițele. Iată ce trebuie să adaugi în făină.
Ingredientele secrete pentru șnițele delicioase
Știai că pentru cele mai gustoase șnițele, trebuie să adaugi un ingredient secret în făină? Deși majoritatea mirodeniilor le folosim deja, există și altele care fac ca rețeta să fie inedită.
Sarea și piperul sunt nelipsite, esențiale pentru gustul de bază al șnițelelor. Pulberea de usturoi și ceapă nu este folosită de toate gospodinele, însă odată ce o adaugi, acestea vor ieși mult mai gustoase, întrucât oferă arome intense. Acest condiment se poate găsi în magazine sub formă de pulbere, dar îl poți măcina și în casă.
Paprika sau ardei iubite, aceste condimente oferă o notă picantă și aromată preparatului tău. De asemenea, ca și ingrediente suplimentare poți folosi cimbru, oregano, busuioc, chimion, boia de ardei sau curry pentru mai multe arome unice.
Sfaturi pentru prepararea celor mai gustoase șnițele
Primul pas este să alegi carnea potrivită. Recomandat este să folosești carne de porc, vită sau pui, preferabil în bucăți fragede și fără exces de grăsime. Pasul doi este să bați carnea înainte de a panera șnițelele. De asemenea, ulterior se pregătește Panada. Tot ce trebuie să faci este să folosești o combinație clasică de făină cu ou și pesmet pentru o crustă crocantă.
Apoi, adaugă condimente și ierburi aromatice pentru o aromă mai intensă. Șnițelele se panează, asigurându-te că fiecare bucată de carne este acoperită într-un strat de făină cu ou și pesmet.
Nu mai durează mult și rețeta este gata! Prăjește șnițelele într-o tigaie mai adâncă, până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Important de menționat este că trebuie să eviți temperaturile mari, întrucât șnițelele se pot arde sau pot rămâne îmbibate în ulei.
La final, elimină excesul de ulei cu ajutorul unor prosoape de hârtie, iar apoi servește șnițelele alături de o garnitură pe măsură. Poți opta pentru cartofi prăjiți, piure sau legume, ba chiar și pentru o salată verde. De asemenea șnițelele se potrivesc de minune și cu orez cu ciuperci și parmezan.