Rețetă de șnițel din parizer, vedetă în ziua de azi! Se prepara în comunism

Chef Radu Ionescu a împărtăşit de curând o reţetă din perioada comunismului, la care a adăugat însă și o țușă personală. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un șnițel din parizer, ușor de preparat și cu o crustă crocantă căreia nu vei putea să îi reziști!

Rețetă de șnițel din parizer Foto: Sever Gheorghe
Rețetă de șnițel din parizer Foto: Sever Gheorghe

Perioada comunismului și-a pus amprenta și asupra modului în care românii găteau și mâncau, având în vedere că multe alimente erau de negăsit, iar cele existente erau raționalizate.

Asftel, cum carnea, ouăle, uleiul şi zahărul se găseau din ce în ce mai rar, gospodinele au fost nevoie să fie creative și să vină cu idei de rețete noi, simple, pe care le puteau prepara cu alimentele puține pe care le aveau.

Rețeta de șnițel din parizer sau șnițel pane, ce a luat astfel naștere în comunism și era extrem de populară, a fost readusă la suprafață de chef Radu Ionescu, care a explicat că bunica lui obișnuia să îi gătească acest preparat. Radu Ionescu a reinterpretat acest preparat, care a ajuns rapid să fie cel mai vândut din meniul restaurantului pe care îl conduce.

Rețetă simplă de parizer pane, un preparat la mare căutare în perioada comunistă

Ingrediente:

4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru), 2 ouă bătute, 50 g făină (granulaţie 550). 50 g pesmet, ulei pentru prăjit și sare.

Mod de preparare:

Treceți fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjiți în baie de ulei 3-4 minute, până când pesmetul devine auriu şi crocant. Scurgeți excesul de grăsime pe un şerveţel de hârtie, adăugați un praf de sare peste parizer, cât e fierbinte. Se servește imediat, alături de piure de cartofi şi castraveți muraţi.

În meniul restaurantului lui Chef Radu Ionesc se regăsesc, astfel, tot felul de mâncăruri care te poartă cu gândul spre alte vremuri. Cunoscutul „parizer pe ziar” a fost transpus într-un preparat care acum apare în mediul unui restaurant de renume.  „1989“, cum l-a denumit Radu Ionescu, este, de altfel, și preparatul care se bucură de cel mai mare succes.

Parizerul pane, cel mai comandat preparat în restaurantul lui Chef Radu Ionescu

„Bunica mea îmi făcea în fiecare duminică acest şniţel din parizer, cu piure cald şi muştar şi era răsplata unei săptămâni cu şcoală, lecţii, antrenamente la baschet. A început ca o amintirea a mea din copilărie, pe care am pus-o ca pe o joacă în meniul restaurantului“, a spus Radu Ionescu, potrivit Clickpoftăbună.

Chef Radu Ionescu a reușit să preia un preparat simplu, pe care mulți îl desconsideră în ziua de astăzi, și l-a prezentat într-o nouă formă. Tușa sa personală stă chiar în pesmetul folosit pentru preparat, făcut din pâine de casă cu maia.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
fata diavol jpg
dog 1168663 1920 jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Fost interlop cunoscut preda la un liceu din turda png
image
image
image
image
4 printesa diana 2 jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
mediu inconjurator jpeg
masina tuns iarba jpeg
Îți dorești să afli ce haine nu trebuie să îi lipseasca unei femei din garderobă Iată aici câteva lucruri esențiale! jpeg