Ingredientul secret pentru cel mai bun pilaf. Ce pun în apă bucătăresele din Dobrogea

29 septembrie 2024 10:16   Rețete

Pilaful este o rețetă extrem de populară și de îndrăgită în țara noastră, iar dacă vrem să îi oferim un gust mai intens și mai delicios, putem apela la un truc folosit de gospodinele din Dobrogea! În plus, dacă urmăm aceste sfaturi, orezul nostru nici nu se va mai lipi, în timp ce gătim!

Pilaful este rețetă populară de-a lungul întregi țări, însă poate că deja ne-am cam săturat de varianta clasică a acestuia. Ei bine, pentru un plus de savoare și de originalitate, putem apela la trucurile folosite de gospodinele din Dobrogea, atunci când pregătesc pilaf!

Iar totul ține de ce adăugam în apa în care fierbe orezul! Aceasta nu trebuie să fie simplă niciodată, iar pentru un gust mai bun, în Dobrogea se adaugă puțină grăsime de pasăre, în apă! Aceasta nu doar că oferi o aromă mai intensă pilafului, dar orezul nici nu ar trebui să se mai lipească atât de mult de oală! Practic, putem pune orezul la fiert direct în apa în care au fiert carnea și legumele!

Trucurile ingenioase pentru un pilaf mai delicios ca niciodată

De asemenea, pentru un pilaf mai bun, este indicat să folosim orez cu bob lung, cum ar fi basmati, sau jasmin. El trebuie spălat în apă rece, până când aceasta rămâne clară, iar apoi scurs bine.

Apoi, pentru o mâncare bună, vom tăia legumele și le vom căli într-o oală, alături de unt și puțin ulei, până când sunt aurii. Acum putem adăuga și condimente precum piper, sare și cuișoare, iar amestecul este lăsat câteva minute, pentru ca aroma să devină intensă.

Cum pregătim un pilaf delicios

Acum vom pune și orezul, care trebuie amestecat bine. Peste el vom turna și supa fierbinte, care ar trebuie să fie de 2,5 sau chiar și de 3 ori mai multă față de cantitatea de orez. Totul trebuie acoperit cu un capac și lăsat la foc mic, până când lichidul este absorbit.

Apoi, vom închide focul și vom mai lăsa orezul acoperit vreme de 10 – 15 minute. El poate fi aerisit cu o furculiță, iar la final vom avea o mâncare mai delicioasă ca oricând!

Mai multe