Jamie Oliver te învață cum să pregătești acasă cel mai delicios smash burger. Cu această rețetă îți vei impresiona apropiații

6 aprilie 2025 11:16   Rețete

Weekendul este momentul ideal pentru mesele alături de familie și prieteni, iar dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, rețeta de smash burger a lui Jamie Oliver este o alegere excelentă.

Content image

Se spune că smash burger (sau burger presat/zdrobit) este mai bun decât cel clasic, deoarece, prin tehnica „smash” (aplatizarea chiftelei), carnea este presată pe o plită foarte bine încinsă, formând o crustă aurie și crocantă la exterior, în timp ce interiorul rămâne suculent și plin de savoare. Iar dacă ai căzut pradă tentației de a-l încerca, cine altcineva să te ghideze mai bine decât maestrul Jamie Oliver?

Cum pregătești simplu și rapid un smash burger delicios

În cartea „Simply Jamie: Fast & Simple Food”, Jamie Oliver a descris în detaliu rețeta unui smash burger delicios. În plus, pregătirea acestuia durează cel mult 15 minute!

Ingrediente de bază

- 1 ceapă mică

- 1 lingura ulei de masline

- 125 g carne tocată de vită de bună calitate

- 1 linguriță condimente amestec de condimente cajun (curcuma, chimion, coriandru, schinduf, pătrunjel, chilli, usturoi, fenicul, boia dulce , usturoi, chilli, chimion, ghimbir, cardamom, scorțișoară)

- Piper negru

- 1 chiflă de burger

- 1 lingură generoasă de ketchup de roșii

- 2 castraveți murați mici

- 1/2 lingură generoasă de muștar american

- 1 roșie

- 1 mână frunze de salată

Cum îl pregătești

Pasul 1: Taie ceapa în rondele foarte subțiri, apoi separă rondelele și pune-le într-o tigaie mare antiaderentă, împreună cu uleiul de măsline. Lasă-le la gătit câteva minute, amestecând regulat, apoi mută ceapa într-o parte a tigăii.

Pasul 2: Modelează carnea tocată într-o chiftea plată, cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Pune chifteaua în tigaie, apoi adaugă piper negru și condiment cajun, după gust.

Pasul 3: Pune inelele de ceapă gătite peste chiftea, iar cu o spatulă (sau o presă), presează ferm ceapa peste carne.

Pasul 4: Gătește burgerul aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devine rumen și bine făcut. Între timp, taie chifla în jumătate și prăjește-o ușor în tigaie, timp de 1 minut, până devine aurie.

Pasul 5: Pune ketchup pe partea de jos a chiflei. Așază carnea deasupra, apoi adaugă 1 felie de castravete. Adaugă muștar și acoperă cu partea superioară a chiflei.

Pasul 6: Taie roșia și celălalt castravete pentru a le servi alături, împreună cu salata. De asemenea, poți adăuga toate ingredientele direct în burger. Poftă bună!

Mai multe