Plăcintă cu ciuperci și ceapă, rețeta care i-a cucerit pe internauți. Se prepară ușor și ai nevoie doar de câteva ingrediente

8 decembrie 2024 12:11   Rețete

Nu e musai să fii o gospodină iscusită sau un bucătar profesionist pentru a pregăti acest preparat. Plăcinta cu ciuperci și ceapă a făcut înconjurul internetului, iar metoda de pregătire este extrem de simplă, rapidă și fără prea multe ingrediente.

Foietaj cu ceapă și ciuperci, un preparat cu gust special

Nu e musai să fii o gospodină iscusită sau un bucătar profesionist pentru a pregăti acest preparat. Plăcinta cu ciuperci și ceapă a făcut înconjurul internetului, iar metoda de pregătire este extrem de simplă, rapidă și fără prea multe ingrediente.

Cosânzenele gătesc au dezvăluit metoda de preparare pas cu pas, prin intermediul unui clip video publicat pe celebra lor pagină de TikTok. Totuși, mai întâi vă prezentăm lista de ingrediente:

 - 500 g de ciuperci;

- o ceapă;

- 2-3 căței de usturoi;

- ulei de măsline;

- sare și piper;

- pătrunjel;

- aluat foietaj;

- mozzarella rasă;

- o lingură de unt topit.

Cum se prepară foietajul cu ceapă și ciuperci

După cum spuneam, metoda de preparare nu este deloc greu de făcut, ci mai degrabă simplă pentru oricine. Prima dată începem prin a căli ciupercile și ceapa.

„Călim ciupercile în puțin ulei de măsline și, imediat ce se evaporă apa din ele, adăugăm și ceapa. Cu un minut înainte de a opri focul punem și usturoiul și condimentăm cu sare și piper. Încheiem cu pătrunjelul mărunțit și lăsăm puțin la răcit”, au explicat Cosânzenele pe TikTok. 

Ulterior, ne ocupăm de aluat, peste care adăugăm mozzarela și ciupercile. 

„Între timp, ne ocupăm de aluat, pe care îl întindem pe o hârtie de copt, îl tăiem pe laterale pentru a lasă marginile pufoase. Adăugăm mozzarella rasă și mixul de ciuperci (încercăm să evităm marginile tăiate).

Ungem lateralele cu puțin unt topit și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute (până se rumenește foitajul). Rezultatul? O bunătate ce dispare rapid din tavă”, se mai arată în descrierea rețetei. 

Mai multe