Foietaj cu urzici - Monica Marton


    Foietaj cu urzici
Foietaj cu urzici

Ingrediente necesare pentru o porţie:

500 grame de aluat foietaj împărţit în două foi600 grame de urziciun prazo ceapă verdedouă fire de usturoi verde300 grame de brânză3 ouă4 linguri de ulei de măslinejumătate de legătură de mărarjumătate de legătură de pătrunjelun vârf de cuţit de nucşoară10 boabe de piper roşuun praf de sare

Mod de preparare:

Spălaţi urzicile, prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Vă recomand să vă purtaţi cu mănuşi, cu urzicile.

Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală şi opăriţi urzicile pe care le puneţi apoi să se scurgă de apă.

Tocaţi prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, apoi mărunţiţi şi urzicile.

Turnaţi uleiul într-o cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi prazul, ceapa verde, usturoiul pe care le căliţi câteva minute. Când acestea sunt călite, adăugaţi urzicile şi le lăsaţi 3 minute pe foc.

Amestecaţi ouăle cu brânza până devin o pastă cremoasă, apoi le amestecaţi cu compoziţia luată de pe foc şi cu nucşoara, piperul, sarea, mărarul şi pătrunjelul tocat.

Aşezaţi o foaie din aluatul foietaj în tava stropită cu ulei, îl puneţi 10 minute la copt, în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. O scoateţi după 10 minute, puneţi compoziţia peste ea având grijă să o întindeţi bine peste toata foaia şi puneţi cea de a doua foaie de aluat foietaj deasupra umpluturii.

Daţi tava la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade. Poftă bună!

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
3 anastasia soare png png
serban huidu si mihai gainusa
image
image
image
image
image
image
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
horoscop 26 martie jpg
horoscop zilnic 26 iulie 0 jpeg
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock