Foietaj cu urzici - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru o porţie:
500 grame de aluat foietaj împărţit în două foi600 grame de urziciun prazo ceapă verdedouă fire de usturoi verde300 grame de brânză3 ouă4 linguri de ulei de măslinejumătate de legătură de mărarjumătate de legătură de pătrunjelun vârf de cuţit de nucşoară10 boabe de piper roşuun praf de sare
Mod de preparare:
Spălaţi urzicile, prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Vă recomand să vă purtaţi cu mănuşi, cu urzicile.
Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală şi opăriţi urzicile pe care le puneţi apoi să se scurgă de apă.
Tocaţi prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, apoi mărunţiţi şi urzicile.
Turnaţi uleiul într-o cratiţă, iar, când este încins, adăugaţi prazul, ceapa verde, usturoiul pe care le căliţi câteva minute. Când acestea sunt călite, adăugaţi urzicile şi le lăsaţi 3 minute pe foc.
Amestecaţi ouăle cu brânza până devin o pastă cremoasă, apoi le amestecaţi cu compoziţia luată de pe foc şi cu nucşoara, piperul, sarea, mărarul şi pătrunjelul tocat.
Aşezaţi o foaie din aluatul foietaj în tava stropită cu ulei, îl puneţi 10 minute la copt, în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. O scoateţi după 10 minute, puneţi compoziţia peste ea având grijă să o întindeţi bine peste toata foaia şi puneţi cea de a doua foaie de aluat foietaj deasupra umpluturii.
Daţi tava la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade. Poftă bună!