Plăcintă delicioasă cu cartofi, rețeta Gabrielei Cristea. Preparatul e rapid de făcut și perfect pentru perioada Postului
Gabriela Cristea, una dintre cele mai iubite prezentatoare de televiziune, dedică în ultima vreme destul de mult timp gastronomiei. Știm deja că este pasionată de gătit și zilnic, pe pagina de Facebook, postează clipuri video în care prezintă diverse rețete. Recent, vedeta le-a arătat fanilor rețeta pentru o plăcintă delicioasă de cartofi.
Gabriela Cristea și-a ridicat pasiunea pentru gătit la nivel de afacere. Acum câteva săptămâni, ea a mărturisit că și-a deschis propria afacere în care gătește și vinde cozonaci. Continuă în paralel și seria diverselor rețete care sunt pe placul fanilor.
Rețeta de plăcintă de cartofi a Gabrielei Cristea
Pe Facebook, vedeta a dezvăluit o rețetă de plăcintă din cartofi care poate fi gătită extrem de ușor, fără prea multe ingrediente.
„O să facem o plăcintă de cartofi cu ceapă caramelizată. Practic, n-avem decât ingrediente de post. Și dacă vreți, plăcinta asta puteți s-o faceți și de dulce”, a spus vedeta la începutul clipului video de pe Facebook.
Ingrediente:
- un pachet de foi de plăcintă;
- condimente: boia iute, boia dulce și salvie;
- 2-3 cepe;
- ulei;
- cartofi.
Mod de preparare:
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat integral și cartofi se pun la fiert până când se poate înfige furculița în ei. Se curăță de coajă și se lasă la răcit.
Între timp, ceapa tăiată cubulețe se pune la caramelizată într-o tigaie cu ulei. De asemenea, în ceapă se pune și un buchețel de salvie pentru a-i oferi preparatului un gust aparte.
După ce s-au răcit, cartofii se dau pe răzătoarea cea mare. Peste ei se adaugă ceapa caramelizată și se condimentează cu sare, boia iute, boia dulce și ulei de măsline. Compoziția se amestecă foarte bine.
Pe prima foaie de plăcintă se întinde foarte bine ulei de măsline, după care se așează câteva linguri din compoziție. După ce este gata prima foaie, se adaugă în tavă. Se mai unge cu puțin ulei și se pune la cuptorul încins la 180 de grade vreme de aproximativ 30 de minute, în funcție de cuptor. Vă dați seama că este gata după ce foaia de plăcintă devine aurie.