5 REȚETE de salate sănătoase pentru pachet – Ce să iei cu tine pentru prânzul de la muncă

Dacă ți-ar plăcea să stai deoparte de tentațiile culinare nu tocmai sănătoase pentru masa de prânz de la birou, poți citi recomandările de mai jos din acest articol. Salatele sunt mereu opțiuni la îndemână, indiferent de anotimp, însă atâta timp cât sunt sățioase. Rețetele din acest articol sunt ușor de preparat și de transportat la muncă, așa că, dacă ai nevoie de un pic de inspirație, rândurile următoare sunt pentru tine.

FOTO: Cats Coming/Pexels.com
FOTO: Cats Coming/Pexels.com

Iată ce să îți gătești pentru a te bucura de un prânz sănătos la birou

1. Salată de avocado

Avocado este fructul perfect pentru salatele sănătoase și pline de vitamine. Un prânz bun se poate consuma și la locul de muncă, dacă îl pregătești din timp. Nu ar trebui să îți ia mai mult de 5-6 minute pentru a combina ingredientele următoare:

  • un avocado tăiat bucățele,
  • câteva frunze de salată verde.
  • un castravete mic,
  • o roșie tăiată cubulețe,
  • câteva fire de ceapă verde,
  • porumb la cutie,
  • câteva fâșii de somon afumat,
  • măsline negre.

Amestecate cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper, salata de mai sus este delicioasă și se poate transporta într-o caserolă pentru a fi servită la muncă. Ideal ar fi ca uleiul și zeama de lămâie să fie adăugate la momentul în care te pregătești să savurezi salata. Iar dacă vrei legume proaspete pentru un astfel de prânz, poți comanda pe Auchan.ro și face provizii pentru câteva zile.

2. Salată de ton

Salata de ton este o altă rețetă delicioasă pe care o poți savura la ora prânzului, la birou. În plus, aportul de vitamine și minerale se poate lua din legumele prezente. Iată ce îți trebuie pentru această salată grozavă:

  • o cutie de ton în suc propriu sau în ulei, după preferințe,
  • o mână de salată verde tocată mărunt,
  • o cutie de porumb,
  • puțină ceapă,
  • un morcov ras,
  • o lingură de maioneză vegană,
  • câteva boabe de mazăre din conservă sau măsline tăiate felii.

Ingredientele se pot amesteca într-o caserolă, iar maioneza se poate adăuga atunci când te pregătești de prânz. Important este să ai apetitul cu tine, furculița și.. o priveliște interesantă.

3. Salată de pui

Și salata de pui poate fi o opțiune delicioasă pentru un prânz sățios. Aceasta se poate prepara cu o seară înainte pentru că ar trebui ca puiul să fie gătit pe grătar sau la cuptor. Tăiată cubulețe, carnea de pui se poate combina cu frunze de spanac, salată verde, câteva fire de ceapă verde tocate mărunțel, un castravete feliat, ardei gras și un pic de sos alb. Poți opta și pentru varianta salatei cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, dacă sosul alb nu se regăsește printre preferințele tale.

4. Salată de ouă

Și salata de ouă poate fi un prânz gustos pentru zilele în care servești această masă la locul de muncă. Ideal ar fi să pregătești salata de dimineață pentru a o servi cât mai proaspătă la prânz. 

Aici ai nevoie de două ouă fierte bine, tăiate cubulețe, salată verde iceberg tocată mărunt, cubulețe de roșii, ardei și castraveți, o linguriță de ulei de măsline, piper și oregano. Nu ar strica să presari și câțiva fulgi de parmezan, pentru a oferi extra aromă salatei tale de prânz.

5. Salată de quinoa

Când spui salată de quinoa, nu înseamnă că doar atâta lucru mănânci. Quinoa este plină de vitamine și ajută la aportul zilnic recomandat pentru organism. Se poate combina perfect cu câteva felii de castravete, roșii, ardei kapia, porumb, cubulețe de somon gătit la grătar, ulei, sare, piper. Atât de simplu și delicios!

Așadar, acestea sunt câteva dintre recomandările de salate pentru un prânz copios la locul de muncă. Dacă vrei să mănânci sănătos și să eviți ieșirile la hamburger și cartofi prăjiți, atunci aceste rețete îți pot fi pe plac. Le poți găti fie cu o seară înainte, fie dis de dimineață, dacă timpul îți permite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
1 zodii noroc la bani jpg jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (2) jpg
costume de ceremonie (1) jpg
sorin bontea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net