Rețeta de care nu ne vom mai sătura! Cum pregătim o plăcintă oltenească cu brânză, la fel ca în 1973

7 octombrie 2024 10:08   Rețete

Este o rețetă unică, pe care poate că numai bunicii noștri o mai știu astăzi. Plăcinta oltenească cu brânză are un gust special, de care nu ne vom mai sătura! Iar partea cea mai bună este faptul că este și foarte ușor de pregătit!

Această rețetă specială de plăcintă vine din anul 1973, atunci când în volumul „Culegeri de rețete românești” ni se spune cum să pregătim o plăcintă oltenească delicioasă, cu brânză și cu mărar.

Iar pentru a o pregăti, nu ne trebuie decât câteva ingrediente foarte simple, pe care le vom găsi în orice magazin din țară! Plăcinta nu este greu de făcut, dar gustul ei este unul unic și savuros.

Ingredientele necesare pentru plăcinta oltenească cu brânză

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple și delicioase! Mai precis, este vorba despre 600 de grame de făină, 50 de grame de unt, 100 ml de ulei, patru ouă, cât și un kilogram de brânză de vaci.

Pe lângă aceste ingrediente, nu vom mai avea nevoie decât de o legătură de mărar, puțină sare, dar și puțin unt, pentru a unge tava în care vom pregăti plăcinta. Odată ce avem toate aceste ingrediente delicioase, putem începe să pregătim acest preparat de care nu ne vom mai sătura!

Cum pregătim această rețetă delicioasă

Primul pas pentru a pregăti plăcinta oltenească este să facem aluatul, la care vom folosi făină, ulei, un ou, cât și puțină sare. Apoi, aluatul trebuie împărțit în două și lăsat vreme de jumătate de oră să se odihnească.

Mai departe, trebuie întinsă o foaie din aluat, care va fi și pusă la cuptor, într-o tavă unsă cu unt. Atunci când aceasta s-a făcut, peste ea vom pune și compoziția plăcintei, care conține brânză, trei ouă, puțină sare, dar și mărarul, pe care trebuie să îl curățăm și să îl opărim.

Peste umplutura plăcintei vom pune o altă foaie de aluat, care trebuie înțepată cu furculița și unsă cu unt topit. Apoi, totul trebuie pus la cuptor, iar după ce plăcinta este gata, trebuie lăsată puțin la răcit! La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Mai multe