Rețeta delicioasă de care nu ne vom mai sătura! Cum pregătim ușor tochitura de porc cu mere și ceapă
Este o rețetă delicioasă, pe care nu mulți români o mai cunosc astăzi! Dar, dacă ne dorim o mâncare specială, la care să revenim mereu cu drag, putem pregăti tochitură de porc cu mere și ceapă!
Este o rețetă delicioasă, pe care cu siguranță nu vom regreta să o încercăm! La prima vedere, poate părea o mâncare ceva mai migăloasă, însă ne vom da seama rapid că, de fapt, ea este destul de ușor de pregătit!
Tochitura de porc cu ceapă și mere este un preparat gustos, al cărui gust unic ne va face să ne îndrăgostim de el de la prima înghițitură!
Ingredientele necesare pentru o mâncare de vis
Lista de ingrediente pentru acest preparat de vis este una destul de lungă, însă acest lucru nu trebuie să ne descurajeze! În realitate, este vorba numai despre produse simple, ce se vor găsi în toate magazinele!
Aici este vorba despre 3 kg de carne de porc, cam 300 de grame de ceapă, 3 – 4 mere, o căpățână mare de usturoi, o linguriță de zahăr brun (sau, putem folosi o lingură de miere, în loc de zahăr), iar dacă dorim să dăm o notă picantă mâncării, putem adăuga și un vârf de ardei iute.
Mai departe, ne trebuie o lingură de untură (sau maxim două linguri de ulei), cimbru, sare, piper măcinat, o steluță de anason, cât și 50 de grame de bacon. Odată ce avem aceste ingrediente, putem începe să gătim!
Ce pași trebuie să urmăm pentru a pregăti această rețetă
Primul pas pentru a pregăti această rețetă ne spune să tăiem carnea în cubulețe, de minim 3 – 4 centimetri. Mai mici de atât, ele se vor dezintegra în timp ce gătim. Mai departe, vom tăia ceapa și ardeiul iute, iar peste carne trebuie să adăugăm piperul și sarea. Apoi, va trebi să călim ceapa vreme de 2 – 3 minute. Apoi, pune în oală și carnea și vom amesteca bine, până când ingredientele se rumenesc puțin.
Acum, vom curăța merele și le vom tăia în cubulețe mai mici. Tăiem și jumătate din usturoi în bucățele mai mici, iar odată ce carnea s-a albit, vom adăuga aceste ingrediente în oală. Vom amesteca totul și vom adăuga și două lingurițe de sare, jumătate de linguriță de piper, una de cimbru, cât și o floare de anason.
Tot acum vom adăuga și mierea, alături de zahăr! Amestecăm bine și punem cam 150 ml de apă, iar apoi vom pune capacul și lăsăm totul să fiarbă. În general, carnea trebuie să fie gata în cam 30 de minute din acest punct, iar după această perioadă, vom lua capacul și mai lăsăm mâncarea pe foc vreme de 15 minute.
La final, stingem focul și adăugăm restul de usturoi zdrobit! Vom amesteca bine și punem capacul la loc, pentru ca aroma să devină mai puternic! Între timp, putem pregăti și o mămăliguță, pentru această rețetă delicioasă!