Rețeta tradițională care făcea furori în 1940! Este perfectă pentru post și se pregătește foarte ușor
Multora dintre noi ne poate fi greu să ne menținem o dietă echilibrată, pe timp de post. Din fericire, există o rețetă delicioasă la care putem apela și pe care o pot recunoaște și bunicii noștri! Este vorba despre pilaful de ardei verde, un preparat ce era foarte apreciat în 1940!
Niciodată nu este nevoie să reinventăm roata, mai ales atunci când vine vorba despre gătit! Dacă vrem o rețetă delicioasă, ce poate fi pregătită ușor și care putem ști cu certitudine că va fi apreciată și de familia noastră, atunci ne putem uita la ce se gătea pe timpul bunicilor noștri!
Iar din 1940 vine la noi pilaful de ardei verde, o rețetă perfectă pentru Postul Crăciunului! În plus, acest preparat tradițional se poate găti foarte rapid și simplu.
Ce ingrediente ne trebuie pentru un pilaf tradițional perfect
După cum putem vedea, lista ingredientelor pentru acest tip de pilaf nu este deloc una complexă! Din fericire, chiar și cei dintre noi care nu avem foarte multă experiență prin bucătărie vom putea să pregătim rapid această mâncare gustoasă!
Practic, tot ce ne trebuie sunt 10 linguri de ulei, trei cepe îndeajuns de mari, 5 roșii mari, aproximativ 230 de grame de orez, nu mai puțin de 10 ardei grași, trei legături de mărar și pătrunjel, dar și sare și piper, după gustul fiecăruia dintre noi. Odată ce avem pregătite toate aceste ingrediente, vom putea începe să ne ocupăm de mâncare!
Rețeta care făcea furori în 1940
Primul pas pentru a pregăti acest pilaf delicios este să tocăm bine ceapa, iar apoi să o înăbușim în jumătate din canitatea de ulei. Alături de ceapă vom pune și orezul, jumătate din cantitatea de mărar și pătrunjel, ambele tocate mărunt, alături de apă și cele trei roșii date pe răzătoare.
Apoi, spălăm bine ardeii,scăpăm de cotoare și semințe și îi tăiem în bucăți cât mai subțiri. Aceștia trebuie înăbuțiți până se înmoaie, cu puțină apă și sare. Pasul următor în rețetă este să punem într-o tavă un rând de roșii fără coajă, un altul de ardei, un rând de verdeață tocată mărunt, iar, la final, un rând de orez. Putem continua așa până când rămânem fără ingrediente.
Deasupra, vom turna restul de ulei, puțină apă și vom pune totul la cuptor, până când orezul este fiert suficient. La final, vom avea o mâncare delicioasă, tradițională, perfectă pentru post!