Produsele adorate de sărbători care nu sunt, de fapt, românești! Puțini oameni știu că nu sunt originare din țara noastră

Aceste produse de sărbători sunt deja tradiționale, iar mulți dintre noi nu ne putem imagina Crăciunul fără să simțim gustul acestora. Din acest motiv, mulți dintre noi ne putem gândi că ele sunt gătite de strămoșii noștri de secole, sau, poate chiar că aceștia le-au și inventat! Însă, aceste produse nu sunt chiar atât de tradiționale precum am crede!

Toba ar fi originară din Marea Britanie
Toba ar fi originară din Marea Britanie

Atunci când privim la cele mai faimoase rețete de-a lungul lumii, în multe cauzuri vom vedea că ele au fost influențate, în timp, de diverse alte culturi și populații. În unele cazuri, cum ar fi cel al multor preparate tradiționale din Balcani, deja este imposibil să spunem, cu certitudine, în ce țară au apărut, pentru prima oară.

Iar nici măcar preparatele care în țara noastră sunt tradiționale de sărbători, cum ar fi caltaboșul, salata de boeuf, sau sarmalele, nu sunt o excepție de la această regulă! Sarmalele, de exemplu, sunt gătite în Orient de mii de ani! Acum două milenii, evreii pregăteau sarmale învelind carne tocată în varză, iar în rețetă mai erau folosite și stafide, zahăr, roșii și lămâi!

De unde provin preparatele tradiționale de sărbători

Toba este un alt produs tradițional, care se găsește în mai toate magazinele din țară, în apropiere de Crăciun. Însă, spre surprinderea multora dintre noi, ea nu este originară din România! Această rețetă este de origine europeană, iar unele teorii spun că ar fi fost inventată în Marea Britanie.

De asmenea, nici caltaboșul nu este originar din țara noastră! Cârnații au început să fie pregătiți acum 5.000 de ani, în Sumer, o regiune care astăzi se află în sudul Irakului. Iar în varianta pe care noi o cunoaștem drept caltaboși, ei apărut cu mai bine de două milenii în urmă! Acest preparat este menționat în cântul al 18-lea din „Odiseea” lui Homer.

Salata de boeuf este originară din Rusia

Desigur, de la masa de Crăciun nu poate lipsi nici faimoasa salată de boeuf! Iar acest preparat delicios a apărut în Rusia, în anul 1860! Atunci, bucătarul rus Lucien Olivier, ce avea origini franco-belgiene, a inventat această rețetă.

Însă, el nu a dezvăluit niciodată metoda originală prin care a preparat salata, iar după moartea lui, ea a fost „reconstruită” de alți bucătari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
patimile lui hristos foto x
CCR declară neconstituțională legea de completare a pensiilor militare, foto Shutterstock jpg
buncher jpg
casa jpg
cafea jpg
setenil de las bodegas pexels jpg
Antikythera jpg
piran slovenia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net