Rețeta delicioasă de tocăniță picantă de pui. Te ajută să slăbești și este perfectă pentru zilele de toamnă

5 octombrie 2024 14:21   Rețete

Tocănița picantă de pui este o alternativă perfectă atunci când nu mai ai idee ce să gătești. Acest preparat te scutește de prea mult timp petrecut în bucătărie și este o rețetă delicioasă, mai ales pentru zilele de toamnă.

Ingredientele de care ai nevoie pentru tocănița picantă de pui

Știai că preparatele calde și picante te ajută să slăbești? Secretul este ardeiul iute, care conține capsaicină și are rolul de a reduce pofta de mâncare. Mai mult, această substanță stimulează procesul de ardere a grăsimilor și ajută digestia. De asemenea, capsaicina previne infecțiile și reduce durerea atunci când este aplicată pe piele. Specialiștii recomandă ardeiul iute în supe, sosuri dar și în alte mâncăruri.

Revenind la rețeta de tocăniță picantă, trebuie să știți că ingredientele de care aveți nevoie sunt puține și cel mai probabil, orice gospodină le are deja în bucătărie. Astfel, pe lista mirodeniilor se numără:

-500 de grame de pulpe superioare de pui

-3 cepe

-2 căței de usturoi

-500 de grame de roșii pasate

-30 de grame de pastă de tomate

-1 ardei iute

-40 de ml de ulei

-sare și piper

Metoda de preparare, simplă și rapidă

Trecem acum la modul de preparare, care este simplu și rapid. Prima dată trebuie să pui uleiul la încins într-o tigaie, după care să adaugi pulpele de pui. Lasă-le la prăjit până în punctul în care ajung să se rumenească pe ambele părți. După ce scoți pulpele, adaugă cepele tocate în uleiul rămas și amestecă constant până când devin translucide. Ulterior, adaugă cățeii de usturoi pisați, pasta de tomate și continuă să amesteci.

Totul se lasă pe foc timp de un minut, după care se pun și roșiile pasate, pulpele de pui superioare și ardeiul iute tocat. La final, condimentează cu sare și piper după gust. Întreaga compoziție se acoperă cu un capac potrivit și se lasă la fiert, la foc mic până când carnea începe să se pătrundă. Rețeta este gata, iar tocănița de pui picantă va fi cu siguranță un adevărat deliciu.  

Mai multe