Rețeta delicioasă perfectă pentru o zi de vară! Cum pregătim rapid o prăjitură cu fructe

25 iulie 2024 17:05   Rețete

Cu toții suntem în cautarea unor rețete simple și delicioase, mai ales în această perioadă fierbinte de vară, când vom încerca să evităm preparatele mult prea complexe și grele. Din fericire, există o prăjitură extrem de gustoasă, pe care o putem pregăti în propria noastră bucătărie!

Tuturor ne place o prăjitură bună, iar preparatele făcute în casă vor avea întotdeauna un gust mai bun decât cele cumpărate din comerț. Astfel, dacă ne dorim un desert delicios, ușor de făcut, putem încerca să facem o prăjitură de fructe!

Iar partea cea mai bună este că pentru această rețetă nu ne trebuie decât câteva ingrediente foarte simple, potrivit clickpoftabuna.ro. Iar odată ce avem toate ingredientele, procesul de preparare este chiar și mai simplu!

Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă, tot ce trebuie să avem la îndemână sunt 60 de grame de făină, 200 de grame de unt, 400 de grame de ciocolată amăruie, 3 ouă, 60 de grame de zahăr, puțină sare, unt, caise feliate, smochine coapte tăiate, merișoare, cât și niște zahăr pentru a presăra pe prăjitură.

Cum putem pregăti o prăjitură delicioasă

Odată ce avem în față toate ingredientele necesare, primul pas pe care trebuie să îl facem este să topim pe baie de aburi ciocolata, alături de unt, iar apoi să lăsăm aceste ingrediente să se răcească. Mai departe, trebuie să batem ouăle cu sare și zahăr, iar apoi, foarte încet, trebuie să începemm să încorporăm, în fir, ciocolata. Totul trebuie amestecat bine până când se omogenizează, iar mai departe trebuie să adăugăm și făina.

Din acest punct, lucrurile sunt și mai simple! Pasul următor este să luăm o formă de tort, să o ungem bine cu unt, să presărăm zahăr, iar apoi să turnăm aluatul în aceasta. Acum, prăjitura noastră trebuie pusă la cuptor, până când va trece de testul scobitorii. Odată ce scoatem prăjitura din cuptor, o vom decora cu merișoare, caise, cât și cu smochinele coapte și o vom putea servi!

Mai multe