Ruladă cu ciocolată şi nucă
Un desert delicios cu ciocolată, ingredientul cheie care te face fericit! Iar adaosul de nucă îi dă un plus de savoare acestei rulade pe care o poți face ușor și repede.
Ingrediente:
Pentru blat: 3 ouă, 2 linguri cacao, 1 lingură făină, 3 linguri zahăr;
Pentru cremă: 300 g ciocolată, 150 ml frişcă, 4 linguri zahăr, 1 esenţă de rom, 100 g nucă pentru decor.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se pun făina şi cacaua şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace 15 minute. După ce se scoate, se răstoarnă foaia de blat pe un prosop umed. Se rulează cu grijă foaia, cu tot cu prosop.
Se pune frişca lichidă într-un ibric pe foc şi când este fierbinte, se dă deoparte, se adaugă 200 g ciocolată rasă şi se amestecă continuu. La final, se adaugă esenţa de rom. Se topeşte zahărul, se adaugă nucile măcinate, se mai lasă puţin pe foc şi se răstoarnă pe o farfurie. După ces-au răcit nucile caramelizate, se pisează.
Se desface foaia de blat din prosop, se unge cu crema de ciocolată şi se rulează din nou. Se topeşte ciocolata rămasă, se glazurează cu ea rulada şi se decorează cu nucile caramelizate, conform clickpoftabuna.ro.
Puteți urmări știrile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!