Cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de ouă și vanilie. Rețeta Elenei Lasconi

Ultima actualizare:
Elena Lasconi ne-a dat rețeta unei prăjituri delicioase
Elena Lasconi ne-a dat rețeta unei prăjituri delicioase

La începutul lunii martie anunța că se desparte de PRO TV după 25 de ani de jurnalism pe toate fronturile, de la reporter, editor, corespondent, prezentator de știri și realizator de emisiuni. Elena Lasconi (48 de ani) a luat această decizie, anunțându-și candidatura la Primăria Câmpulung Muscel din partea USR. Acum se împarte între politică, familie și gospodărie și își învață fanii să facă preparate delicioase.

Elena Lasconi petrece mult timp în bucătărie, dar și în grădină, unde îi place să cultive flori și legume. Acum, ea ne învață cum să facem cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de ouă și vanilie. Prăjitura se face cu 10 ouă. Iată rețeta!


    Elena Lasconi ne-a dat rețeta unei prăjituri delicioasefoto: Facebook
Elena Lasconi ne-a dat rețeta unei prăjituri delicioasefoto: Facebook

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 90 min

  • INGREDIENTE 16 PORŢII (o tavă 30 cm-45 cm)

Pentru FOI:

10 albuşuri

20 ml apa plată

300 gr zahăr tos

300 gr nucă macinată

60 gr făină

Pentru CREMĂ:

10 gălbenuşuri

1 vârf de cuţit de sare

250 gr zahăr tos

450 gr unt 80% grăsime

1 baton vanilie

Pentru ORNAT:

100 gr nucă prajită(tăiată la cuţit) – se poate să o și caramelizați însâ mie imi place așa

  • Mod de preparare:

Pasul 1:

Se scot toate ingredientele din frigider/cămară. Când au ajuns la temperatura camerei ne apucăm de treabă. Pornim cuptorul şi îi fixăm temperatura la 180 grade (dacă e electric) sau 200 grade (dacă e un cuptor de aragaz obişnuit pe gaz). Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Deasupra gălbenuşurilor se presară sarea.

Pasul 2:

Se pregatesc foile. Albuşurile se bat bine cu mixerul împreună cu apa plată. În momentul în care compoziţia s-a întărit se adaugă zahărul (în ploaie) şi se continuă mixarea cel puţin 10 minute. Apoi, se adaugă făina amestecând uşor până se încorporează uniform. Compoziţia se împarte în patru.

Pasul 3:

Se coc patru foi pe dosul tăvii (tapetată cu unt) la 180 grade Celsius (timp coacere pentru fiecare foaie parte 10-15 min). ATENŢIE!!! În momentul în care scoateţi tava din cuptor foaia trebuie desprinsă rapid cu un cuţit cu lamă lungă pentru că în caz contrar foile vor rămâne lipite de tavă. Insă, credeți-mă, merită tot efortul. Un alt truc: ca să nu se lipească între ele după ce le-ați scos din cuptor puneţi între ele hârtie pergament.

Pasul 4:

Trecem la cremă. Gălbenuşurile presărate cu sare se freacă bine cu zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă seminţele din batonul de vanilie. Apoi, compoziţia se pune într-o cratiţă pe bain marie, amestecând continuu cu telul-pară cel puţin 10 minute (până când devine ca o smântână groasă). Se lasă să se răcească.

Pasul 5:

Untul se freacă spumă. După ce crema de ouă şi vanilie s-a răcit se adaugă uşor în crema de unt, amestecând continuu (cel mai simplu e cu mixerul). Se împarte în patru.

Pasul 6:

Se umplu foile în felul următor: foaie, cremă, foaie, cremă, foaie, cremă, foaie, cremă. Deasupra se presară nuca prăjită şi tăiată mare.

Pasul 7:

Înainte de servire se lasă cel puţin 12 ore într-un loc răcoros (cel mai bine în cămară).

Citește și:

Cheesecake dulce-acrișor făcut de Sorin Bontea. Ingrediente și mod de preparare

Cheesecake dietetic. Rețeta Gabrielei Cristea, pe care a cerut-o tot Internetul

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net