Top 3 cele mai bune prăjituri de post! Iată cele mai simple și rapide rețete. O să te lingi pe degete
În post de multe ori ne lipsește ceva dulce! Ciocolata are lapte și multe dintre cele mai bune prăjituri conțin ouă, așa că din păcate nu avem prea multe variante pentru a ne face pofta de dulce. Totuși, există câteva rețete delicioase de prăjituri, simple și rapide pe care să le încerci neapărat. Iată 3 prăjituri de post, o să te lingi pe degete!
Top 3 cele mai bune prăjituri de post
Negresă de post
Ingrediente: 300 g făină, 150 g zahăr, 30 g amidon, 30 g cacao, bicarbonat de sodiu, 125 gr unt arahide, 400 ml lapte de soia, extract de vanilie, sare.
Într-un castron, amestecă făina, amidonul, jumătate de linguriță de bicarbonat și praful de cacao. În alt recipient, topșește untul de arahide și mixează-l cu zahărul. Adaugă o puțină sare pentru gust și amestecă energic până când compoziția devine omogenă. Toarnă laptele de soia și încorporează treptat amestecul de făină.
Pune compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu-o în cuptor pentru 40 de minute. Verifică dacă este bine coaptă în mijloc cu ajutorul unei scobitori. Scoate tava din cuptor și lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia. Poți decora cu nuci sau alune pentru un plus de savoare.
Prajitură cu morcov de post
Ingrediente: 500 g de morcov, 250 g de mere rase, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 2 portocale, 350 g făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scorţişoară, sare.
Curăță merele și morcovii, apoi dă-i prin răzătoarea mică. Adaugă și puțină coajă de portocală, asigurându-te că este bio, adică comestibilă, și spală-o bine înainte. Într-un recipient, amestecă 2-3 linguri de ulei cu zahărul, apoi adaugă sucul de la cele două portocale și mixează bine.
Încorporează în amestecul cu suc de portocale făina, pe care ai amestecat-o anterior cu o linguriță de praf de copt, una de bicarbonat de sodiu și un praf de sare. După adăugarea făinii, introdu merele și morcovii scurși bine.
Utilizează o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi întinde compoziția obținută pe suprafața tavii. Introdu la cuptor pentru 30-35 de minute. La final, când este gata, presară puțin zahăr și scorțișoară pentru un plus de savoare.
Prăjitura Nepoleon
Ingrediente: 800 g foitaj fără ou, 100 g nuci mărunţite, 200 g cireşe sau vişine din compot, 1 l frişcă vegetal, 200 g zahăr pudră vanilat.
Decongelezi aluatul și îl împarți în 6 porțiuni. Intinzi fiecare bucată într-o foaie, presari nucile și apoi presezi. Așezi foile astfel obținute într-o tavă și le coceți în cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 12-15 minute fiecare, până când devin frumos rumenite.
Pentru crema de post, bati frișca cu zahărul. Marginea platoului se acoperă cu folie alimentară, apoi așezi un blat și îl ungi cu un strat de cremă având aproximativ 1 cm grosime. Adaugi un strat de cireșe sau vișine peste cremă. Repeti acest proces până când epuizezi toate ingredientele. Peste al patrulea blat, adaugi din nou vișine. Dacă ai bucăți crocante de blat rămase, le zdrobești și le presari deasupra. Acoperi prăjitura Napoleon de post cu un prosop și o lași cel puțin 8 ore sau peste noapte.