Trucul neștiut pentru o ciorbă de pui ca la restaurant. Ingredientul secret care o face cu adevărat gustoasă
Deși putem avea impresia că ciorba de pui este o rețetă simplă, la care nu avem cum să greșim, adevărul este cu totul altfel! Iar dacă vrem o mâncare delicioasă, care să ne aducă aminte de vremurile copilăriei, există un truc ingenios la care putem apela!
Pentru cei dintre noi care nu au mare experiență prin bucătărie, rețetele aparent simple devin cele mai ușor de greșit! Cum avem impresia că nu se poate întâmpla nimic rău, mai ales la ceva atât de banal precum ciorba de pui, devine foarte ușor să facem o greșeală atunci când preparăm ciorba!
Însă, dacă vrem o mâncare delicioasă, la fel precum cea de la restaurant, nu trebuie doar să urmăm cu atenție rețeta, ci să și utilizăm un anumit truc!
Mai precis, este vorba despre un anume ingredient banal, pe care nu multă lume îl folosește, la ciorba de pui: smântâna! Cu cât aceasta este mai grasă, cu atât mâncarea noastră va avea un gust mai bun, iar cei de la masă nu se vor mai sătura de ciorba de pui pregătită!
Ce ne trebuie pentru o ciorbă de pui
Pentru a pregăti o ciorbă bună, tot ce ne trebuie este 1kg de carne de pui, un morcov, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, măcar 50 de grame de rădăcină de țelină, câțiva cartofi, o jumătate de ardei gras roșu, 150 ml de bulion, o roșie coaptă decojită, un ou, leuștean, sare și borș.
După ce spălăm și curățăm legumele, le dăm pe răzătoare, apoi tocăm ceapa și ardeiul mărunt, după care le vom căli alături de celelalte legume, aproximativ 10 minute. Între timp, spălăm carnea și o punem la fiert în aproximativ un litru și jumătate de apă. Adăugăm ingredientele și lăsăm totul la fiert cam 15 – 20 de minute, după care punem sarea și mai lăsăm să fiarbă cam 45 de minute.
Apoi, se bate oul și se adaugă în zeamă. La final, adăugăm borșul (sau zeamă de legume) pentru a acri totul și putem pune și leușteanul tocat mărunt!