Trucul pentru cele mai bune și gustoase chiftele. Ce trebuie să faci pentru a lega carnea tăiată
Mulți dintre noi putem avea impresia că acest fel de mâncare este unul foarte simplu de pregătit, fiind deja atât de popular încât nu mai poate ascunde niciun secret. Însă, încă mai există câteva trucuri speciale pe care le știu doar gospodinele cu experiență și care ne vor ajuta să pregătim chiftele delicioasă, a căror carne se va lega mult mai ușor!
Fiecare dintre noi am mâncat chiftele de nenumărate ori, iar chiar dacă poate le mai adăugăm câte un condiment special din când în când, în general, vom folosi aceeași rețetă pe care o știm de la bunicii noștri și pe care o întâlnim de-a lungul țării.
Însă, chiar dacă sunt un preparat destul de simplu și extrem de bine cunoscut, chiftelele încă ascund câteva secrete, mai ales atunci când vine vorba despre modalități de a închega mai bine carnea!
Ingredientele secrete pentru chiftele delicioase
Mai precis, există câteva ingrediente speciale la care putem apela, pentru ca chiftelele noastre să se lege mai bine și să fie mai ușor de modelat! În primul rând, este vorba despre banalul ou bătut, de care mulți români uită! Acesta oferă o textură mai plăcută chiftelei, iar carnea se va lega mult mai ușor! Un singur ou ar trebui să fie suficient, în cele mai multe cazuri!
Pesmetul înmuiat în lapte poate fi ideal pentru chiftele
Pesmetul este un alt ingredient special care poate fi de ajutor pentru chiftele. El va absorbi umiditatea în exces, iar chiftelele își vor păstra foarte ușor forma, chiar și în timp ce sunt gătite. Iar pentru rezultate și mai impresionante, putem înmuia pesmetul în lapte, iar înainte de a-l pune în carne trebuie să îl stoarcem bine.
Desigur, un alt ingredient important de care nu trebuie să uităm este ceapa! Aceasta nu doar că va adăuga umiditate chiftelelor, dar le va oferi și un gust mult mai bun și mai intens! Iar dacă ne dorim o variantă ceva mai specială, putem căli puțin ceapa, înainte de a o adăuga în carne.
Astfel, aceste ingrediente simple ne pot face chiftelele mult mai delicioase, iar consistența lor va fi mai plăcută ca oricând!