Un ingredient surprinzător poate schimba complet pilaful! Mâncarea noastră va fi mai delicioasă ca oricând
Este una dintre cele mai îndrăgite și populare rețete din țara noastră, însă nu mulți români știu cât de simplu este să o transformăm în ceva cu totul nou și deosebit. Pilaful, o mâncare atât de iubită de către români, poate avea un gust complet inedit dacă folosim doar un simplu ingredient banal!
Pilaful este o mâncare extrem de populară în țara noastră, la care probabil că cei mai mulți dintre noi ne întoarcem destul de des. Însă, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că până și o rețetă atât de consacrată poate fi îmbunătățită! Iar un ingredient banal va transforma complet pilaful, într-o mâncare mult mai specială și gustoasă!
Mai precis, este vorba despre parmezan! Deși poate părea destul de surprinzător pentru mulți dintre noi să adăugăm brânză în pilaf, doar o simplă linguriță de parmezan poate schimba complet gustul acestui preparat!
Cum pregătim un pilaf special și gustos
Pentru a pregăti această rețetă specială, nu ne vor trebui decât câteva ingrediente simple! Este vorba despre 250 de grame de orez, 250 de grame de ciuperci, o ceapă, un morcov, o jumătate de ardei roșu, dar și undeva în jur de 800 – 900 ml de apă.
De asemenea, va trebui să folosim și puțin ulei, cât și sare, după gustul fiecăruia dintre noi. Iar, la final, nu putem uita de ingredientul secret pentru un pilaf delicios! O lingură de parmezan va fi de ajuns pentru a schimba complet gustul acestei rețete.
Metoda de pregătire a unui pilaf delicios
Pentru a pregăti această rețetă unică, tot ce trebuie să facem este să tăiem mărunt ceapa și să o punem la călit. Mai departe, morcovul va trebui dat prin răzătoare, iar apoi vom tăia și ardeiul roșu, cât și ciupercile.
Totul se pune la călit, iar apoi vom adăuga și orezul, vreme de aproximativ două minute. Apoi, vom adăuga apa și vom lăsa totul pe foc cam 20 de minute. Iar, la final, vom adăuga și parmezanul și ne vom putea bucura de o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!